avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie anticipata

sunt nascuta in noiembrie 1957 am lucrat 19 ani si 6 luni in grupa 1 si un an grupa 2 si plus 9 luni somaj.cand pot iesi la pensie de drept sau anticipat!
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 14:44, 26 Mai 2013
va multumesc
Conditia de varsta pentru pensie anticipata partiala este de 55 de ani si 11 luni.
da ies la pensie anticipat partial cu penalizare de 4,5% cand ajung la varsta de 60 de ani si 11 luni ,limita de varsta mi se va recalcula pensia?sau raman cu suma care am sa o primesc la pensie anticipata partial? va multumesc
Legea 263/2010

ART. 67

(1) La data indeplinirii conditiilor pentru acordarea pensiei pentru limita de varsta, pensia anticipata partiala se transforma in pensie pentru limita de varsta si se recalculeaza prin eliminarea diminuarii prevazute la art. 65 alin. (4) si prin adaugarea perioadelor asimilate si a eventualelor stagii de cotizare realizate in perioada de suspendare a platii pensiei anticipate partiale.

(2) Transformarea pensiei anticipate partiale in pensie pentru limita de varsta, in conditiile prevazute la alin. (1), se face din oficiu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculare pensie anticipata partiala lorennna2000 lorennna2000 Buna ziua .Nascuta 04.1957 31 ani vechime in munca din care 9 ani la spital ca asistenta medicala 1982-1991, -- in invatamant din 1991 si pana in ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata femei violeta167 violeta167 Sunt nascuta in decembrie 1957,am 10 ani de grupa a-IIa si in total 33 de ani si 9 luni de munca. Salariul actual este minim pe economie.La ce varsta ar trebui ... (vezi toată discuția)
Pensionarea anticipata Florenta30 Florenta30 va rog sa-mi spuneti daca am dreptul la pensie anticipata ( la 30.11.2014)avand in vedere urmatoarele date : data nasterii 30.09.1958, data activitatii ... (vezi toată discuția)