avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1129 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Infiintare asociatie de locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Infiintare asociatie de locatari

Buna ziua,
As dori sa stiu daca la o scara de bloc cu un numar majoritar de chiriasi (din 14 locatari, 9 sunt chiriasi ) poate functiona in continuare asociatia de locatari (eventual legea in baza careia este posibil).
Multumesc
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 18:19, 26 Mai 2013
Apartamentele care au chiriasi au de fapt proprietari, nu va afecteaza acest lucru ,putea sa fie si toata scara locuita doar de chiriasi ,proprietarii sunt cei care au acte pe acele apartamente .
Daca cei 9 sunt chiriasii primariei, ati putea sa faceti o asociatie de proprietari, dar ar trebui sa cooptati si primaria in aceasta asociatie, unde ar avea majoritatea voturilor.
In aceasta situatie nu cred ca este cazul sa va organizati inca in asociatie de proprietari. Ati fi dezavantajati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nereguli la bloc marius_cj marius_cj locuiesc intr-un bloc social (apartinand de primarie) in care un grup de locatari fac legea, mai exact la cheltuielile de bloc apar anumite persoane (cele in ... (vezi toată discuția)
Schimbare administrator de bloc ,locuinte anl wook1234 wook1234 Buna ziua , dupa cum scrie si in titlu as vrea sa stiu daca la locuintele ANL putem schimba Administratorul de bloc . Momentan el este angajat al primariei iar ... (vezi toată discuția)
Modificarea peretilor exteriori ai blocului gabikov gabikov La parterul unui condominium, un proprietar a avut inchiriat apartamentul unui cabinet medical. La momentul inchirierii, chiriasul a obtinut de la toti ... (vezi toată discuția)