avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Nereguli la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Nereguli la bloc

locuiesc intr-un bloc social (apartinand de primarie) in care un grup de locatari fac legea, mai exact la cheltuielile de bloc apar anumite persoane (cele in cauza, respectiv presedintele blocului cu cativa prieteni-vecini de-ai lui) cu un numar mai mic decat cel real care locuiesc in apartamentele respective ( de exemplu presedintele 6 luni de zile nu a introdus copilul nou nascut la cheltuieli-pe motiv ca stie el o lege prin care pana nu umbla copilul nu trebuie introdus la cheltuieli, o prietena de-a lui de la alt apartament apare ca 1 persoana la cheltuieli dar stau in apartament 3 persoane, etc.) Am reclamat in scris asociatiei aceste aspecte si am primit raspuns de la presedinte ca va lua declaratii de la cei enumerati cu privire la cate persoane stau in apartamente. As dori sa stiu cine il verifica pe presedinte (administratorul nu se implica pt ca nu e jandarm cica, sa faca el verificari) cu privire la abuzurile pe care le face, in baza caror legi si care sunt masurile care se pot lua impotriva lui??? Sau presedintele face legea in bloc dupa bunul lui plac si nu il poate trage nimeni la raspundere??? ce as mai putea face legal, in privinta acestor abuzuri??? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 20:59, 2 Ianuarie 2015
locuiesc intr-un bloc social (apartinand de primarie)

Daca este blocul Primariei inseamna ca nu sunteti asociatie de proprietari, iar cheltuielile sunt repartizate de catre cei din Primarie, lor trebuie sa va adresati, nu cred ca aveti presedinte chirias.
1-
stie el o lege prin care pana nu umbla copilul nu trebuie introdus la cheltuieli,

Nu exista astfel de dispozitie in vigoare
2-Administratorul nu are autoritatea si competenta sa verifice presedintele de asociatie,deoarece este angajatul asociatiei de proprietari cu limita de competenta de executie hotarari dispuse de adunarea generala,de presedinte si comitetul executiv
3-Fiind locuinta sociala ,proprietar este primaria care se poate implica in clarificarea aspectelor sesizate de dvs
Din relatarea de mai sus reiese o anomalie: faptul ca niste chiriasi nu se pot asocia.
Inainte de 1990 stateam cu totii la bloc, eram chiriasi ai statului si ne organizam asemanator cu asociatiile de azi.
Exista forma de asociere a asociatiilor si fundatiilor ...
presedintele de bloc este unul dintre chiriasi, avem constituita asociatie de locatari ...
E in regula ca aveti asociatie de locatari. In Romania sunt inca multe asociatii de locatari chiar si acolo unde majoritari sunt proprietarii de apartamente.
Puteti reclama orice neregula la primarie, la serviciul asociatii de proprietari/locatari.
Apoi la adunarea generala anuala puteti discta aspectele prezentate aici si poate lucrurile se vor remedia ori o sa puteti schimba presedintele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuzuri facute de presedintele si administratorul blocului marius_cj marius_cj presedintele si administratorul blocului in care locuiesc fac diverse abuzuri. I-am reclamat la serviciul de specialitate din primarie si am primit raspuns ... (vezi toată discuția)
Apartament inundat aiureluuuuuu aiureluuuuuu Buna ziua Vecinul meu de la etajul superior are o defectiune la inst. sanitare si trece apa de la el prin plafon si picura la mine in baie . ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am nevoie de un răspuns sau o îndrumare de cum ... Ann4 Ann4 Bună ziua! Am nevoie de un răspuns sau o îndrumare de cum trebuie procedat. În blocul în care locuiesc sunt peste 50% apartamente în care nr de locuitori ... (vezi toată discuția)