avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua! Am nevoie de un răspuns sau o îndrumare ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua! Am nevoie de un răspuns sau o îndrumare de cum ...

Bună ziua! Am nevoie de un răspuns sau o îndrumare de cum trebuie procedat. În blocul în care locuiesc sunt peste 50% apartamente în care nr de locuitori declarat este 1 dar efectiv sunt 3-4 persoane. Președintele afirma că nu poate face nimic și că așteaptă ca respectivele persoane, să se simtă, să solicite introducerea celorlalte persoane la întreținere (lucru pe care îl așteaptă de la începutul anului). Ce putem face noi, ceilalți locatari ai blocului, pentru a obține trecerea la întreținere a tuturor persoanelor ce locuiesc în apartamente mai mult de 15 zile pe luna? Mulțumesc! Dacă poate răspunde un avocat aș fi recunoscătoare
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 12:36, 22 Iulie 2022
Ce cheltuieli atit de mari sunt repartizate in asociatia dvs. pe numarul de persoane ? Grosul cheltuielilor sunt repartizate pe CPI, adica sunt cheltuieli legate de marimea proprietatii. In lege scrie asa:

Articolul 82
(5) Dacă adunarea generală a asociației de proprietari hotărăște în acest sens, comitetul executiv stabilește cotele de participare pe persoană la cheltuielile aferente persoanelor care locuiesc temporar, minimum 15 zile pe lună, și stabilește perioada pentru care proprietarii, respectiv chiriașii, au dreptul de a solicita, în scris, scutirea de la plata cheltuielilor pe persoană și care trebuie să fie de cel puțin 15 zile pe lună, conform hotărârii adunării generale.

Prin urmare, cei nemultumiti de situatie initiati o AG, intrunind acel numar de minim 20% si transati problema. Adica discutati si aprobati un regulament in acest sens.

Articolul 47
(3) Adunarea generală ordinară se convoacă de către:
a) președintele asociației de proprietari sau comitetul executiv;
b) cel puțin 20% din numărul proprietarilor membri ai asociației de proprietari.
[ link extern ]
În cazul nostru, este vorba de energia electrică revenită din PC, care se împarte la nr de persoane declarat. Am ajuns în situația în care plătim energie electrică PC mai mult decât plătim pentru energia electrică consumată în apartament. Mulțumesc!
Afirmatia presedintelui este neintemaiata
Presedintele de asociatie are autoritatea si competenta in cazul in care in imobil locuiesc persoane care nu au inteles sa se declare in evidenta,sa solicite oficial politiei sa dispuna verificari pentru comparare cu evidenta din cartea de imobil
Sesizarea catre politie poate fi adresata de catre orice persoana interesata,deci orice proprietar poate sesiza si solicita oficial politiei sa dispuna verificari ale statutului domiciliar al locatarilor
Politia detine autoritatea sa verifice individual situatia fiecarei persoane care domiciliaza provizoriu sau definitiv in condominiu
Nu are treaba politia cu asta, nu are temei legal.E vorba doar de persoanele ce locuiesc mai mult de 15 zile intr-o luna, la o anumita proprietate. Ce reclamatie sa faci, cui si in baza a ce ?
Ultima modificare: Joi, 21 Iulie 2022
latka, utilizator
Organizarea şi actualizarea evidenţei locatarilor prin cartea de imobil |
Normă metodologică
Parte integrantă din Hotărâre 1375/2006
Art. 92. -
Şefii unităţilor de poliţie pe a căror rază teritorială este situat imobilul răspund de organizarea, funcţionarea, ţinerea în actualitate şi controlul evidenţei locatarilor prin cartea de imobil.

Alte discuții în legătură

Absența din ap 15 zile sau mai mult Daniela Carmen Marinescu Daniela Carmen Marinescu De ce reduceri de la plata cotelor de întreținere poate beneficia un proprietar de apartament, dacă lipsește 15 sau mai multe zile lunar? (vezi toată discuția)
Numar de locatari valentinstan valentinstan Cum pot forta in asociatie sa vina lumea sa declare numarul de locatari daca dansii nu vor? pot hotara in asociatie sa trecem un numar mai mare de locatari ... (vezi toată discuția)
Cine controleaza activitatea administratorului? dayana7 dayana7 mai multi vecini vrem sa sesizam neregulile facute de administratorul blocului. unde si cui ne adresam? stie cineva? va multumim f. mult! (vezi toată discuția)