avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Absența din ap 15 zile sau mai mult
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Absența din ap 15 zile sau mai mult

De ce reduceri de la plata cotelor de întreținere poate beneficia un proprietar de apartament, dacă lipsește 15 sau mai multe zile lunar?
Cel mai recent răspuns: ghizi28 , utilizator 17:57, 23 Octombrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Scrie la pct 5 al art 82 din L196/2018:

Articolul 82
(1) Cheltuielile repartizate proporțional cu numărul de persoane reprezintă cheltuielile asociației pentru asigurarea serviciilor de utilități publice de care beneficiază persoanele care locuiesc sau desfășoară activități în mod curent în condominiu și care nu pot fi individualizate pe fiecare unitate de proprietate individuală în parte pe baza unor dispozitive de măsurare/înregistrare, fie datorită naturii și caracteristicilor anumitor servicii, fie din lipsa dispozitivelor de măsurare/înregistrare.
(2) Cheltuielile repartizate după numărul de persoane reprezintă cheltuielile asociației pentru: apă rece, caldă și canalizare; combustibil pentru prepararea apei calde de consum; energia electrică utilizată pentru funcționarea instalațiilor comune, inclusiv a ascensoarelor; colectarea deșeurilor menajere, vidanjare.
(3) Modul de repartizare a cheltuielilor prevăzute la alin. (1) se stabilește printr-un regulament aprobat de comitetul executiv al asociației de proprietari.
(4) Comitetul executiv stabilește cotele de participare pe persoană la cheltuielile aferente persoanelor cu domiciliul în clădire.
(5) Dacă adunarea generală a asociației de proprietari hotărăște în acest sens, comitetul executiv stabilește cotele de participare pe persoană la cheltuielile aferente persoanelor care locuiesc temporar, minimum 15 zile pe lună, și stabilește perioada pentru care proprietarii, respectiv chiriașii, au dreptul de a solicita, în scris, scutirea de la plata cheltuielilor pe persoană și care trebuie să fie de cel puțin 15 zile pe lună, conform hotărârii adunării generale.
Ultima modificare: Luni, 15 Octombrie 2018
CipM, utilizator
În absența unui P.V. de Adunare Generală în care să fie stipulat modul de calcul al cotelor de contribuție de întreținere / persoană pentru persoane ce lipsesc temporar din apartament, pentru un proprietar de apartament care a făcut o cerere către Președintele Asociației în data de 08 ale lunii că se va muta cu întreaga familie la o altă adresă începând cu data de 10 ale lunii, s-ar putea aplica de către președinte o rezoluție favorabilă pe cerere ?
Menționez că în cerere proprietarul a solicitat să fie trecută la întreținere în luna respectivă, 1 ( una ) persoană întrucât tatăl acestuia va veni să zugrăvească apartamentul în vederea închirierii ulterioare a acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se plateste vidanjarea Fulg Fulg Cum se plateste vidanjarea, la nr de persoane sau la cota indiviza? (vezi toată discuția)
Neclaritati la interpretarea pct (5) art 82 l196/2018 (scutirea de la plata a persoanelor care lipsesc mai mult de 15 zile) CipM CipM Pct (5) al art 82 din L196/2018 in forma din lege zice asa: [i]Articolul 82 (5) Dacă adunarea generală a asociației de proprietari hotărăște în ... (vezi toată discuția)
Plata energie electrică lift Liliabdela Liliabdela Sunt proprietarul unui apartament în care momentan fac lucrări de igenizare. Asociatia m-a trecut la plata curentului pentru lift, pentru cele două persoane ... (vezi toată discuția)