avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ajutor - partaj dupa concubinaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ajutor - partaj dupa concubinaj

Buna ziua, sunt in concubinaj cu o femeie de 20 de ani, in acest timp am ramas casatorit cu sotia mea care a decedat acum 8 ani.In timp ce eram casatorit cu sotia mea am cumparat un teren cu o casa cu 2 camere . Dipa ceva timp m-am mutat cu amanta, am daramat camerele si am construit alta cu 4 camere ( amanta nu a venit cu nimic decat cu prezenta), iar casa am ridicat-o cu bani luati dupa alta propietate tot a mea si a sotiei, si dintr-un magazin care l-am deschis in perioada cand eram cu amanta. Mentionez ca am 3 copii cu sotia si 1 cu amanta care nu e recunoscut de mine. Aceasta vrea sa ma dea in judecata sa isi ceara dreptul, ia nu are nimik trecut pe numele ei , totul este pe numele meu , ia are decat martori ca sta acolo de atata timp nimik mai mult.Va rog din suflet sa imi spuneti ce castig va avea aceasta daca m-ar da in judecata ? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: amazoana1978 , utilizator 22:08, 26 Mai 2013
Daca poate dovedi ca a avut si ea o contributie substantiala la construirea acelei case, poate dobandi contravaloarea in bani cu care dovedeste ca a contribuit.

Ultima modificare: Luni, 27 Mai 2013
Admin, administrator
amazoana1978 a scris:
Va rog din suflet sa imi spuneti ce castig va avea aceasta daca m-ar da in judecata ?

Are si dansa (amanta) un drept asupra casei, se numeste drept de creanta, mai ales ca spuneti ca ati avut un magazin impreuna, deci si-a adus si dansa contributia cu destule.
Contavaloarea a jumatatii din casa sau doar o datorie?? Si sa dovedeasca cum, doar cu martori, ? Cat m-ar costa sa angajez un avocat bun?
Ultima modificare: Duminică, 26 Mai 2013
amazoana1978, utilizator
Doar "o datorie", ..NU contravaloarea 1/2 din casa, nu stim cat % din casa !
Desigur aici mai intervin si niste termene de la ultimele plati si niste eventuale prescrieri etc.
Stiti cumva cat m-ar costa un avocat care sa ma reprezinte? Va multesc mult !

Alte discuții în legătură

Drept de moștenire? amazoana1978 amazoana1978 Tatal meu e in concubinaj cu o femeie de 20 de ani din care rezulta si un copil care nu e recunoscut de nici unu din ei , in tot acest tim a ramas casatorit cu ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri comune PanaRemus PanaRemus anainte de casatorie aveam o garsoniera propietate personala .m-am casatorit dupa 5 ani am facut schimb la 2 camere sotia era somera acum cere partaj la ... (vezi toată discuția)
Stabilirea domiciliului minorului dupa divort petravram petravram Buna ziua. Daca sotia a parasit domiciliul conjugal impreuna cu baiatul minor, in virsta de 12 ani, si a locuit intr-o casa, cu o singura camera, o baie si o ... (vezi toată discuția)