avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Stabilirea domiciliului minorului dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Stabilirea domiciliului minorului dupa divort

Buna ziua. Daca sotia a parasit domiciliul conjugal impreuna cu baiatul minor, in virsta de 12 ani, si a locuit intr-o casa, cu o singura camera, o baie si o bucatarie, impreuna cu copilul minor si cu un barbat, existind martori, care l-au vazut, exista sanse ca, minorul, care doreste sa locuiasca cu mine, tatal lui, sa-mi fie incredintat ? Eu avind studii superioare iar sotia nu a terminat liceul ?Ambii avem un loc de munca. Eu locuiesc intr-o casa cu 2 camere, baie, bucatarie. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 14:43, 25 Septembrie 2017
Conditiile locative mai bune,studiile superioare sau venituri mai mari nu sunt argumente decisive in stabilirea domiciliului minorului la tata,judecatorul tb sa aibe in vedere interesul superior al minorului ,opinia acestuia in momentul audierii in camera de consiliu,atasamentul fata de mama,persoana care se ocupa efectiv de cresterea si educare,copilului,etc.
Buna ziua. Faptul ca a locuit cu un alt barbat, inca fiind casatoriti, impreuna cu copilul,intr-o casa cu o singura camera, o baie si o bucatarie, nu constituie o motivatie pentru a m-i se incredinta baiatul minor ? Existind martori in acest sens. Multumesc anticipat !
In actiunea de divort (fie prin actiunea principala, fie prin intampinare-reconventiona), puteti cere stabilirea locuintei minorului la dvoastra, autoritate parinteasca comuna si contributie la intretinere din partea mamei (pensie). Desigur, va fi nevoie sa probati ca solicitarea dvoastra este in interesul minorului. Minorul, avand peste 10 ani, va fi ascultat OBLIGATORIU de catre instanta, in biroul acesteia (nu in sedinta publica). O intrebare interzisa dar pe care instantele o folosesc extrem de des este :
Ia zi, scumpule, cu cine ai vrea sa stai? Cu mama sau cu tata?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În situaţia descrisă de dvs., eu văd balanţa înclinată în favoarea dvs., fiindcă, la vârsta de 12 ani, copilul poate să-şi exprime dorinţa în mod argumentat şi instanţa trebuie să ţină cont de voinţa acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinerea custodiei copilului de 12 ani petravram petravram Sotia s-a separat de mine impreuna cu baiatul de 12 ani, parasind domiciliul conjugal. Mentionez ca are 2 procese verbale de la politie, care a fost solicitata ... (vezi toată discuția)
Divort danaro danaro Buna ziua, Apelez pe aceasta cale deoarece am nevoie de un sfat. Fratele meu este casatorit din 1987 si in urma acestei casatorii a rezultat un baiat. ... (vezi toată discuția)
Suntem divortati dar fostul sot continua sa ma bata Andra ionescu Andra ionescu Buna ziua.am divortat dar locuiesc tot in aceeasi casa cu fostul sot ,prin hotararare judecatoreasca am o camera si baie spre folosinta pana la partajarea ... (vezi toată discuția)