Sunt traducator autorizat pe limba engleza ( de catre Ministerul de Justitie) din 2009 si tot in anul respectiv m-am inregistrat la Fisc ca si PFA neplatitor de TVA.( in Ploiesti). De-atunci si pana in prezent nu am avut o activitate mare, doar doua facturi mari si late am incheiat in urma a doua colaborari pentru niste traduceri. Mi-am depus declaratiile corespunzatoare, mi-am platit impozitele, doar pe anul acesta astept decizia de impunere a unui impozit pe venitul realizat din 2012 , ca sa imi pot plati ce-am de platit si sa respir usurata. Nelamuririle mele sunt urmatoarele:
- cum imi pot anula PFA-ul ? cei de la Fiscul din Ploiesti mi-au oferit 4 variante absolut diferite, m-au bagat in ceata si mai mult, efectiv nu stiu ce si cum sa fac!
- in 2010 mi-am facut si un card normal pt depunerea banilor care s-ar fi presupus ca ar fi urmat in urma traducerilor mele, insa mentionez ca al meu card nu este unul special pentru PFA! Este un card normal, pe care pot primi sume diferite din surse diferite si atat. Este vreo problema? Tinand cont ca cei de la Fisc imi stiu (presupun) contul bancar? Nu as vrea sa se interpreteze alte sume de bani sunt venite din traduceri , tinand cont ca singurele venituri sunt doar doua la numar si acelea cu factura, declarate, tot.
Sper din suflet sa ma lamureasca si pe mine cineva, sunt in ceata rau ! Va multumesc anticipat pentru toata atentia acordata!
Buna!
Poti suspenda sau radia activitatea prin depunerea declaratiei 070 si a declaratiei 220 cu o cerere de suspendare/radiere si recalculare a impozitului. Poti plati impozitele aferente lui 2012 si daca nu ai decizia de impunere daca sti sa le calculezi.
Impozitul se calculeaza la incasarile declaarte de tine si nu ce ai tu pe contul bancar. Din cate stiu eu poti sa folosesti un cont bancar personal nu e obligatoriu sa fie pe PFA.