avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Obtinere carte identitate fara domiciliu
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Obtinere carte identitate fara domiciliu

Lucrez pentru un ong de ajuta prsoane fara adapost si printr acste persoane sa constat ca multe sufera de diverse boli de la hepatita B si C HIV sau utlburari psihice grave .
Toate institutiile publice care ar trebu sa ajute acst persoane nu mai zic ca au o atitudin lamentabila,dar se folosesc de un subtrfugiu mizerabl dar legal pentru a nu acorda acestor persoane tratamentul si drepturile sociale corespunzatoare,rspectiv faptul ca nu au act de indentitate valabile.
Intrebarea mea este cum s-ar putea face ca acestor persoane sa le fie eliberate carti de identitate in vedreea beneficierii de tratamentul necesar afectiunilor de care sufera ?
Persoanelor fara adapost li se fac carti de identitate provizorii cu mentiunea ''lipsa locuinta''.
Bun multumesc ,si ce documente sunt necesare pentru eliberarea acestor carti de indeititate provizorie a caror valabilitate de nu ma insel este de maxim un an de zile?
- cererea pentru eliberarea actului de identitate;
- 3 fotografii marimea 3x4 cm cu banda alba de 7 mm. la baza;
- documentele pe care solicitantul le poate prezenta, din categoria celor cu care, potrivit legii, se poate face dovada numelui de familie si a prenumelui, a datei de nastere, a starii civile, a cetateniei române, a adresei de domiciliu / adresei de resedinta, original si copie;
- chitanta reprezentând contravaloarea cartii de identitate provizorii - 1 leu;
- timbru fiscal sau chitanta reprezentând contravaloarea taxei extrajudiciare de timbru - 5 lei.

Poate fi eliberata cu valabilitate de maxim un an, apoi se reinnoieste.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberarea cartii de identitate provizorii cand persoana fizica nu poseda toate documentele necesare pentru eliberarea cartii de identitate Ares-3 Ares-3 [b]Documente necesare[/b] - cererea pentru eliberarea actului de identitate; - 3 fotografii marimea 3x4 cm cu banda alba de 7 mm. la baza; - documentele ... (vezi toată discuția)
Carte de identitate laurentiu marian laurentiu marian am pierdut nste acte personale, printre care si actul de la casa si buletinul de identitate..... cum pot obtine un nou act de identitate, chiar si provizoriu, ... (vezi toată discuția)
Fara buletin (lipsa act spatiu) VERONICA56 VERONICA56 Am o intrebare la care nu gasesc raspuns.Este vorba de o femeie careia i-a expirat buletinul de identitate de 2 ani si nu-l poate preschimba fiindca nu are un ... (vezi toată discuția)