avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Masuri obligatorii impuse de ITM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Masuri obligatorii impuse de ITM

Buna ziua.
In urma unui control ITM, am reusit sa ocolesc o amenda, insa m-am ales cu 4 masuri necesare si obligatorii ce trebuie indeplinite pana la data de 30.05.2013.
Problema este ca din totalul de 4 masuri poate fi indeplinita doar una. Stiu ca asta inseamna amenda sigura.Intrebarea mea este cand vine amenda? La data de 30 mai cand le raspund cu privire la indeplinirea masurilor sau la urmatorul control?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:37, 27 Mai 2013
Depinde de practica ITM-ului local. De obicei, dupa ce depuneti raspunsul cu privire la modul de indeplinire al masurilor, inspectorii, daca constata ca nu le-ati indeplinit pe toate, vor trimite o adresa sa va prezentati la sediul ITM pentru explicatii.
Daca sunt masuri care nu pot fi indeplinite deloc sau nu le puteti indeplini in termen, ar fi bine sa argumentati cauzele care va impiedeca si eventual sa solicitati prelungirea termenului de realizare a masurilor.
De obicei nu se grabesc sa aplice amenzi. Important e sa realizati masurile dispuse.
Dupa incheierea procesului-verbal de constatare a contraventiei , va trebui fie sa achitati amenda , fie s-o contestati in instanta.

Ce masuri s-au aplicat?
Cislariu_Gica a scris:

In urma unui control ITM, am reusit sa ocolesc o amenda, insa m-am ales cu 4 masuri necesare si obligatorii ce trebuie indeplinite pana la data de 30.05.2013.....

nu a primit amenda.
Cislariu_Gica a scris:

...
Problema este ca din totalul de 4 masuri poate fi indeplinita doar una. Stiu ca asta inseamna amenda sigura.Intrebarea mea este cand vine amenda? ....

Dupa cum vedeti este vorba despre alt aspect al postarii initiale. Neindeplinirea masurilor stabilite de catre ITM constituie contraventie in baza Legii nr.108/1999, art.19.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda itm conf art. 23(1) l 108/1999 ayenergymold ayenergymold buna seara,sunt directorul unei societati comerciale,am fost amendat de itm cu suma de 5000 lei,pt netransmiterea prin fax a anexei 3 cu raspunsul la masurile ... (vezi toată discuția)
Ultimul salariu neplatit lmathe lmathe Buna Mi-am dat demisia pe 11.07.2008, mi s-a incheiat CIM la data de 28.07.2008, pe 03.08.2008 am si primit cartea de munca, pe 10.08.2008 trebuia sa primesc ... (vezi toată discuția)
Sancțiune itm dorintabirta dorintabirta Bună ziua. Inspectorii ITM pot aplica sancțiuni în cazul în care reprezentanții lucrătorilor în CSSM nu îndeplinesc prevederile Art. 55 din HG 1425 ... (vezi toată discuția)