avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... registru transcriptiuni
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

registru transcriptiuni

Bună ziua!
Sunt ad-tor la o asociaţie de proprietari. Avem un ap.cu datorii la întreţinere, nu are deschisă cartea funciară şi de aceea trebuie să-i notez privilegiul imobiliar în registrul de transcipţiuni.
ªtie cineva ce acte sunt necesare şi unde se depun?
Mulţumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 13:49, 27 Mai 2013
Privilegiul imobiliar in favoarea Asociatiei de Proprietari este o ipoteca legala care, in lipsa cartii funciare, se inscrie in registrele de inscrisptiuni.
Ipoteca legala in cazul dvs. se inscrie in baza fisei de calcul debit si a fisei penalitatilor, semnate si stampilate de administratorul Asociatiei de Proprietari. Pentru a le depune, va adresati la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara, unde, de asemenea, completati si cererea de inscriere.
Registrul de transcriptiuni este un sistem personal de publicitate a drepturilor reale imobiliare, deoarece registrele se tin pe numele proprietarilor.
Transcrierile si inscrierile se fac pe numele pe persoanelor si nu pe imobile.
Sistemul de transcriptiuni si inscriptiuni a incetat a mai fi folosit prin instituirea la nivelul intregii tari a sistemului de publicitate prin cartea funciara.
Pentru instituirea privilegiului imobiliar,reprezentantul legal al asociatiei de proprietari urmeaza sa desfasoare procedura prevazuta de
L nr 230/2007
ART. 51
..........
(2) Privilegiul se înscrie în registrul de publicitate imobiliară al judecătoriei,
la cererea preşedintelui asociaţiei de proprietari, pe baza extraselor de pe ultima
listă lunară de plată a cotelor de contribuţie din care rezultă suma datorată cu titlu
de restanţă. Privilegiul se radiază la cererea preşedintelui asociaţiei de proprietari
sau a proprietarului, pe baza chitanţei ori a altui înscris prin care asociaţia confirmă
plata sumei datorate.
(3) Operaţiunile de publicitate imobiliară privitoare la privilegiul prevăzut la
alin. (1) şi (2) sunt scutite de taxă de timbru.
Ultima modificare: Luni, 27 Mai 2013
elga50, moderator
@ursulina
Poate va ajuta experienta mea postata in linkul de mai jos dupa descalcirea procedurii de inscriere a privilegiului imobiliar. Suma de plata la inscrierea privilegiului este de 1% din valoarea debitului confirmat de ultima lista de plata dar trebuie anexate ultimele 3 liste, semnate si stampilate, in original.
www.avocatnet.ro/content/for...
L.C.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Privilegiul imobiliar si registrul de publicitate imobiliara al judecatoriei Laura Ciobeica Laura Ciobeica Buna ziua, In conditiile in care trebuie sa depun o cerere pentru inscrierea unui privilegiu imobiliar in favoarea asociatiei de proprietari si nu detin nr. ... (vezi toată discuția)
Situatie juridica imobil vechi neintabulat Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Unde este inregistratata situatia juridica a unor terenuri sau case mai vechi ce nu au beneficiat de intabulare? M-ar interesa daca nu au asupra lor ... (vezi toată discuția)
Modalitate depunere documente pentru instituire ipoteca privilegiu imobiliar dan_crihan dan_crihan Pentru instituirea ipotecii (privilegiu imobiliar) pe un apartament cu datorii la plata cotelor de intretinere mai vechi 3 luni, conform legii, se pot ... (vezi toată discuția)