avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Modalitate depunere documente pentru instituire ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Modalitate depunere documente pentru instituire ipoteca privilegiu imobiliar

Pentru instituirea ipotecii (privilegiu imobiliar) pe un apartament cu datorii la plata cotelor de intretinere mai vechi 3 luni, conform legii, se pot transmite prin posta catre OCPI documentele necesare in acest scop?
Cel mai recent răspuns: LilianaBA , utilizator 21:56, 3 Septembrie 2020
Mai e conditia ca debitul sa fie mai mare ca sal.de baza min. brut pe tara garantat in plata.Mai departe ce acte sant necesare ce taxe se cer .... ?
Documentele necesare instituirii privilegiului imobiliar sunt
1-cerere de inscriere privilegiu imibiliar de la oficiul de cadastru
2-copie dupa ultima lista de plata cu atentionarea ca la rubrica nume trebuie consemnat tot numele si prenumele debitorului
Este necesar ca documentele care se depun la ocpi sa contina si numar de inregistrare sus in dreapta si trecut in registrul de intrare-iesire asociatia de proprietari iar jos in dreapta trebuie trecut-conform cu originalul si pusa stampila si consemnat nume si prenume si semnat de presedinte si admiistratorul de imobil
3-daca documentele sunt depuse prin tert,presedintele de asociatie trebuie sa incheie procura
4-copie PV adunare generala care dispune alegerea presedintelui de asociatie
5-copie CI. a celui care depune ipoteca
Legea prevede ca asociatia de proprietari are un privilegiu imobiliar cu rang prioritar asupra apartamentelor si altor spatii proprietati individuale ale proprietarilor din condominiu, precum si un privilegiu asupra tuturor bunurilor mobile ale acestora, pentru sumele datorate cu titlu de cota de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari, dupa cheltuielile de judecata datorate tuturor creditorilor in interesul carora au fost făcute.
Privilegiul se înscrie în registrul de publicitate imobiliara al judecatoriei, la cererea presedintelui asociatiei de proprietari, pe baza extraselor de pe ultima lista lunara de plata a cotelor de contributie din care rezulta suma datorata cu titlu de restanta.
Operatiunile de publicitate imobiliara privitoare la privilegiul imobiliar sunt scutite de taxa de timbru.
Privilegiul imobiliar se inscrie în partea a III-a a Cărţii funciare, conform procedurii publicitatii imobiliare prev in titlul II din Legea cadastrului si a publicitatii imobiliare nr. 7/1996, republicata, si in Regulamentul de organizare si functionare a birourilor de cadastru si publicitate imobiliara, aprobat prin Ordinul directorului general al Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara nr. 633/2006, cu modificarile ulterioare.
In cazul în care nu exista deschisa carte funciara pentru imobilul asupra caruia se solicita inscrierea privilegiului, se va face mentiune despre aceasta in cerere, urmand ca privilegiul sa fie inscris in vechile registre de publicitate imobiliara, in conformitate cu art. 58 alin. (2) din Legea nr. 7/1996, republicata.

Nu mi-ati raspuns la intrebare.domnilor utilizatori, mai ales doamna Ynnocenta, Nu intrebam ce documente trebuie depuse in acest caz prevazut de lege, ci MODALITATEA de inaintare a documentelor, catre OCPI,
in spete asemanatoare in asociatia noastra, am depus PERSONAL, cca opt serii de document (dosare), insa timpul si nervii consumati la aceasta institutie, total depasita si lipsita de respect fata de solicitantii persoane fizice, respectiv, reprezentanti legali ai asociatilor de proprietari, nu se mai pot recupera.
Astept raspuns la obiect!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Domnule dan_crihan,
Eu va stiu un om serios si cu picioarele pe pamant!
Pai daca aveti probleme cu acesti domni si domnite de la OCPI, ia invitati Dvs. un reprezentat media, un ziar serios, un studio TV sa le faca putina reclama, ca poate au nevoie de asa ceva.
Aveti perfecta dreptate, "baietii" acestia stiu ca nu au nicio halvita de la noi (asa spune Legea, ca operatiunea este lipsita de taxe, da?), asa ca vezi ca-ti mai trebuie aia, acum suntem in pauza de masa, etc., mai vrem asta si asta!
Succes!
Documentele se depun Ori la ghiseu conform cu originalul ori pe puteti trimite pe fax sau email si ulterior legalizate prin posta sau curier. Acesta a fost raspunsul trimis de ei mie personal
Ultima modificare: Joi, 3 Septembrie 2020
LilianaBA, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Înscrierea privilegiului imobiliar! ollyjunior ollyjunior Buna ziua, Sunt presedintele asociatiei de proprietari, am si eu doua intrebari. Poate gasesc si raspunsuri. Prima intrebare! Cine cauta oferte pentru orice ... (vezi toată discuția)
Privilegiu imobiliar doina62 doina62 Avem un membru al asociatiei de proprietari care are apartamentul ipotecat la banca si care nu plateste intretinerea .Intrucat apartamentul va fi scos la ... (vezi toată discuția)
Procedura instituire privilegiu imobiliar asociatie de proprietari DanAlyna DanAlyna Buna ziua, In blocul unde locuiesc exista mai multi locatari cu datorii foarte mari la intretinere. Am inteles ca se poate pune privilegiu imobiliar pe ... (vezi toată discuția)