Buna ziua
As dori sa va intreb cum se calculeaza pensia alimentara in cazul in care am 2 locuri de munca?Stiu ca se ia 25 % din venitul net pe luna in cazul in care exista un copil si in cazul in care sun 2 copii 33 % impartit in doua.
Ideea e ca eu sunt angajat cu norma intreaga la o institutie,,si dupa masa mai am un job pentru care mi-am facut un PFA. cum se calculeaza venitul pentru castigurile de pe urma PFA-ului??
Multumesc
Ce este neclar pentru dv? Obtineti venituri si din PFA, deci procentul datorat ca pensie de intretinere se aplica si asupra acestui venit. Veniturile din PFA le veti calcula in functie de sistemul de impunere pentru care ati optat. Daca ati optat pentru norma de venit, scadeti de acolo darile catre stat (impozit, sanatate si ce mai platiti), netul care va ramane il impartiti la cele 12 luni calendaristice, iar din suma rezultata platiti lunar cota datorata cu titlu de pensie de intretinere.
Daca ati optat pentru impunerea in sistem real, la fel, din netul ce va ramane, platiti pensia de intretinere.
Divort
alintribal
Buna ziua,
Am cateva intrebari legate de divort, in care sunt implicati 2 copii minori. In timpul casatoriei s-au contractat mai multe credite pentru ... (vezi toată discuția)