Am cateva intrebari legate de divort, in care sunt implicati 2 copii minori. In timpul casatoriei s-au contractat mai multe credite pentru achizitionarea si renovarea unui apartament; ratele pentru aceste credite au fost si sunt platite de tata pentru ca mama nu a avut nici un fel de venit.
1. Din cate stiu, pensia alimentara este in acest caz o treime din venitul tatalui. Se iau in calcul aceste credite sau acea treime se calculeaza din tot venitul tatalui? Conteaza daca tatal ramane fara nici un ban, dupa ce plateste creditele si pensia alimentara?
2. Tatal nu este angajat, ci este PFA, cu norma de venit. Cum se calculeaza venitul tatalui in acest caz?
Buna ziua,
Ar fi bine ca acele credite sa solicitati sa fie impartite intre cei doi soti.
Pensia se calculeaza din venitul net indiferent de celelalte cheltuieli.Asta e regula generala.
Va trebui sa duceti acte care sa ateste veniturile dumneavoastra ca PFA si, in acelas timp, acte care sa dovedeasca cheltuielile inclusiv cu acele rate bancare, aratand ca mama nu are venituri deci nu are cum sa achite acele datorii / credite.
Totul ramane la aprecierea instantei.
Poate totusi va intelegeti cu mama la o suma. Nu uitati ca cei doi copii sunt ai ambilor si nu au nicio vina pentru neintelegerile dintre parinti.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Sa fie impartite intre soti nu intra in calcul, din moment ce ea nu are nici un fel de venit.
Evident ca o sa incerc sa ma inteleg cu ea in privinta pensiei, oricum majoritatea banilor care raman in urma ratelor se duc pe viata si educatia lor.
Voi lasa casa sa stea ei acolo, impreuna cu mama lor; ii voi lasa masina pentru a putea sa le fie bine copiilor si asa mai departe. Dar este posibil sa nu mai pot plati creditele pentru ca nu voi mai avea din ce ... banca va veni sa imi ceara bani, sau sa ma execute silit, sa faca proprire la venituri, dar de unde daca eu nu mai am?
Incercati s-o faceti pe mama sa inteleaga ca daca nu va platiti ratele si ajungeti la executare silita , adio si casa si masina, vor fi executate silit.
Incercati sa va intelegeti pt o suma rezonabile ca pensie.
Nu va intelegeti incercati sa induplecati instanta care va tine seama si de alte obligatii ale dvs.
Pe copil nu il va ajuta , nu e in interesul lui sa primeasca mai mult ca pensie si sa fie avacuta apoi din casa ca tatal nu a platit ratele, iar mama nu v putea plati chirie.
Poate o convingeti ca ar trebui sa muncasca undeva, pt ca ambii parinti trebuie sa contribuie la intretinerea copilului.