avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu nunta pentru cununia religioasa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu nunta pentru cununia religioasa

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns la intrebarea: daca am cununia civila facuta anul trecut, si am luat cele 5 zile de concediu, anul acesta mai am dreptul la cateva zile de concediu pentru cununia religioasa? Precizez ca am vorbit cu preotul si mi-a explicat ca imi va da o dovada (certificat).

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:56, 27 Mai 2013
Codul muncii nu acorda zile libere pentru cununia religioasa. daca aveti CCM si vi se acorda zile libere, le puteti solicita. In caz contrar, nu puteti beneficia de zile libere.
Potrivit art.152 C.mun.:
(1) În cazul unor evenimente familiale deosebite, salariaţii au dreptul la zile libere plătite, care nu se includ în durata concediului de odihnă.
(2) Evenimentele familiale deosebite şi numărul zilelor libere plătite sunt stabilite prin lege, prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.

Asadar, verificati in documentele aplicabile angajatorului care este durata acestor zile . ele se pot acorda fie pentru cununia civila , fie pentru cununia religioasa sau pentru amandoua.
Daca nu se poate altfel puteti solicita cateva zile de concediu de odihna.
elenamesca

Totul depinde de ce aveti reglementat la nivel de angajator , intrucat legea este aplicabila sectorului bugetar si prevede dora ca se acorda 5 zile libere platite in cazul casatoriei fara a se specifica daca este civila sau religioasa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu casatorie ekcstsy ekcstsy Buna ziua, pe data de 15 august 2015 voi avea cununia religioasa si nunta propriu-zisa (mire, mireasa, sedinta foto restaurant etc...). Mentionez ca starea ... (vezi toată discuția)
Concediu evenimente speciale Alex_2016 Alex_2016 Buna ziua, O intrebare naiva poate: concediul de evenimente speciale se acorda doar cununiei civile, sau si celei religioase? Situatie: am facut cununia ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am o nelămurire eu in iunie 2022 am avut cununia ... Moicalucian Moicalucian Bună ziua! Am o nelămurire Eu in Iunie 2022 am avut cununia civilă anul acesta adică 2023 o sa avem cununia religioasă, anul trecut când am la cununia ... (vezi toată discuția)