Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns la intrebarea: daca am cununia civila facuta anul trecut, si am luat cele 5 zile de concediu, anul acesta mai am dreptul la cateva zile de concediu pentru cununia religioasa? Precizez ca am vorbit cu preotul si mi-a explicat ca imi va da o dovada (certificat).
Codul muncii nu acorda zile libere pentru cununia religioasa. daca aveti CCM si vi se acorda zile libere, le puteti solicita. In caz contrar, nu puteti beneficia de zile libere.
Potrivit art.152 C.mun.:
(1) În cazul unor evenimente familiale deosebite, salariaţii au dreptul la zile libere plătite, care nu se includ în durata concediului de odihnă.
(2) Evenimentele familiale deosebite şi numărul zilelor libere plătite sunt stabilite prin lege, prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.
Asadar, verificati in documentele aplicabile angajatorului care este durata acestor zile . ele se pot acorda fie pentru cununia civila , fie pentru cununia religioasa sau pentru amandoua.
Totul depinde de ce aveti reglementat la nivel de angajator , intrucat legea este aplicabila sectorului bugetar si prevede dora ca se acorda 5 zile libere platite in cazul casatoriei fara a se specifica daca este civila sau religioasa.
Concediu casatorie
ekcstsy
Buna ziua, pe data de 15 august 2015 voi avea cununia religioasa si nunta propriu-zisa (mire, mireasa, sedinta foto restaurant etc...). Mentionez ca starea ... (vezi toată discuția)