avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Proprietarii terenurilor agricole care nu platesc ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Proprietarii terenurilor agricole care nu platesc impozitele

As dori sa-mi spuneti cum procedam in cazul persoanelor fizica care nu si-au ridicat titlurile de proprietate , nu sunt de gasit mostenitorii acestora , si nu au platit de ani buni impozitele pe terenurile agricole.Ce putem face in acest caz , ce metode aplicam , sanctiuni sau daca exista un regulament sau legislatie care sa prevada acest aspect .

multumesc
Ultima modificare: Luni, 27 Mai 2013
marioara jelescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 15:07, 5 Iunie 2013
Potrivit Cod fiscal art 256:

ART. 256 Reguli generale

(1) Orice persoană care are în proprietate teren situat în România datorează pentru acesta un impozit anual, exceptând cazurile în care în prezentul titlu se prevede altfel.


Deci pornind de la faptul ca acel teren are proprietar, acesta avea obligatia sa plateasca impozitul.

Potrivit art 259 Cod fiscal:

(6) Orice persoană care dobândeşte teren are obligaţia de a depune o declaraţie privind achiziţia terenului la compartimentul de specialitate al autorităţii administraţiei publice locale în termen de 30 de zile, inclusiv, care urmează după data achiziţiei


Ar trebui sa depuneti o declaratie de impunere daca nu este depusa si sa platiti cam 5 ani in urma, perioada de prescriptie a impozitelor.

Conform art Art. 22 Cod procedura fiscala, contribuabilii au:

a) obligaţia de a declara bunurile şi veniturile impozabile sau, după caz, impozitele, taxele, contribuţiile şi alte sume datorate bugetului general consolidat;

......

c) obligaţia de a plăti la termenele legale impozitele, taxele, contribuţiile şi alte sume datorate bugetului general consolidat;

d) obligaţia de a plăti dobânzi, penalităţi de întârziere sau majorări de întârziere, după caz, aferente impozitelor, taxelor, contribuţiilor şi altor sume datorate bugetului general consolidat, denumite obligaţii de plată accesorii;
......


Adica Primaria nu are obligatia sa va solicite neaparat plata, d-voastra aveti obligatia sa declarati sumele si sa le platiti.

Potrivit art. 91 Cod p.f.:

(1) Dreptul organului fiscal de a stabili obligaţii fiscale se prescrie în termen de 5 ani, cu excepţia cazului în care legea dispune altfel.
Ultima modificare: Luni, 3 Iunie 2013
Ioan Petru Butariu, Contabil
Inteleg ca persoanele fizice de care vorbiti au decedat.
Conform legii notarilor publici si activitatii notariale(legea 36/1995 republicata)
Art. 69
(1)Procedura succesorala notariala se deschide la cererea oricarei persoane interesate, precum si a secretarului consiliului local al localitatii in raza careia se aflau bunurile defunctului la data deschiderii mostenirii.

In lipsa mostenitorilor legali sau testamentari, la cererea reprezentantului statului( secretarul unitatii administrativ teritoriale), notarul public constata ca succesiunea este vacanta si elibereaza un certificat de vacanta succesorala.
[ link extern ]

Citit si acest topic:
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oug 30 din 2011 Ca_Ami Ca_Ami Buna seara, Daca am PFA si am restante la plata pensiei si la impozit ( din 2010 neplatite ) se aplica prevederile ordonantei 30 din 2011 ( daca platesc ... (vezi toată discuția)
Penalitati la penalitati pentru obligatiile fiscale marianazarie marianazarie Buna ziua. Daca am achitat valoarea obligatiilor fiscale si am ramas doar cu penalitatile sau dobanzile sau majorarile(cum s-or mai numi ele) la acestea se ... (vezi toată discuția)
Perioada supusa inspectiei fiscale bobi07 bobi07 sunt un contribuabil mic si am in prezent un control de la impozite si taxe locale. un jurist mi-a spus ca deoarece sunt un contribuabil mic perioada ... (vezi toată discuția)