avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Intarziere plata taxe la buget, impozit si TVA
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Intarziere plata taxe la buget, impozit si TVA

Buna ziua. Pe 25 aprilie trebuia sa achit catre stat taxele si tva-ul si nu am facut-o atunci, am primit somatie de plata. Eu pot plati pe data de 8 iunie 2013 suma integrala, dar va fi depasit termenul de 15 zile de preaviz. Este prima intarziere si am inteles ca se va bloca contul. Intrebarile mele sunt :
1. daca am contul blocat pe 8 iunie , pot face platile catre stat?
2. dupa ce fac platile in cat timp mi se deblocheaza contul?
3. daca esti la prima intarziere , se inchide contul imediat dupa cele 15 zile de preaviz?
mentionez ca bani in cont vor intra pe data de 7 iunie si acopera suma datorata statului.
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 14:06, 27 Mai 2013
1) Daca aveti poprire pe cont, banii se duc automat, nu trebuie sa faceti dvoastra platile.
2) Dupa ce vi se iau banii din cont, nu vi se deblocheaza contul. Trebuie sa mergeti la finante, sa cereti ridicarea popririi (este o hartie), o duceti la banca, va deblocheaza contul, apoi duceti hartia inapoi la fisc cu viza bancii pe ea (pe hartie).
3) NU conteaza pentru fisc ca e prima sau ultima intarziere, ei trimit titlul executoriu /poprirea catre banca. Timpul in care ajunge sa fie pusa in executare este discutabil. Este foarte posibil sa nu ajunga imediat, adica pana pe 8 iunie, cand va intra dvoastra banii ...si sa scapati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cont blocat de anaf eriklud eriklud Buna, ANAFul ne-a blocat contul bancar din cauza datoriilor la bugetul de stat. Eu estimez ca o sa avem nevoie de circa o luna sa ne platim datoriile si sa ... (vezi toată discuția)
Ridicarea poprire andrada2525 andrada2525 Buna ziua tuturor! Am un cond deschis la brd unde imi intra ALOCATIA COPILULUI si maternitatea.Mi s-a pus poprire de la o alta banca.Am platit suma datorata ... (vezi toată discuția)
Poprire bancara craft craft BUna ziua, Societatea la care lucrez a primit o poprire bancara de la ANAF dar nefiind activitate nu a aflat decat la prima incasare care a fost la mai mult ... (vezi toată discuția)