avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Suspendare succesiva activitate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Suspendare succesiva activitate

Ma confrunt cu urmatoarea situatie....in 2010 luna mai am suspendat activitatea societatii iar acum in luna mai 2013 ziua 19 sa incheiat aceasta suspendare.Intrebarea mea este daca mai pot sa o suspend inca o data pe 3 ani avind in vedere ca data de 19 mai a trecut, iar daca nu, ce ar trebuii sa fac avind in vedere ca soc. nu functioneaza cu vreo activitate si nici nu se intrevede vreo schimbare....ce se intimpla daca o las asa?
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 23:23, 29 Mai 2013
Pentru a putea sa suspendati inca odata activitatea societatii, aceasta trebuie reluata...Cheltuielile ajung undeva la vreo 600 ron pentru ambele operatiuni. Daca nu aveti in vedere sa desfasurati vreo activitate in viitorul apropiat va recomand sa initiati procedura de dizolvare simultan cu lichidarea urmata de radierea societati din registrul comertului. Dureaza in jur de doua luni si costa in jur de 500 ron platibili in doua transe.
va multumesc ptr. raspuns....aceasta intrebare am pus-o si la fisc, si mi s-a recomandat sa merg sa o radiez direct...mai este necesara procedura dedizolvare simultan,si lichidare? si daca da,ce documente trebuie sa pregatesc? sau daca o las asa fara sa desfasor nici o activitate pe ea ce se poate intimpla?(soc. este curata nu are nici un fel de datorii)
Este obligatorie in prealabil etapa dizolvarii simultan cu lichidarea...face parte din scenariu. Trebuie in prima etapa sa intocmiti o hotarare care urmeaza a fi publicata in M. Of. Partea a IV-a. Dupa trecerea a 30 de zile de la publicarea in monitor, respectiv cam 45 de zile de la depunerea hotararii spre publicare, intr-o a doua etapa urmeaza radierea propriu-zisa. Detalii complete despre actele ce trebuie depuse gasiti aici: [ link extern ]
va multumesc pentru raspuns,si va mai deranjez cu o intrebare.......daca nu o radiez si mai vreau sa o suspend odata ,dupa ce perioada de functionare asi putea-o face ,avind in vedere ca termenul de suspendare anterior sa incheiat la data de 19 mai
multumesc anticipat!
Intocmiti o hotarare de reluare a activitatii incepand cu data de 20 mai si o alta de suspendare a activitatii incepand cu data de 21 mai pentru inca 3 ani de zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl fara activitate suspendat magdalena1957 magdalena1957 Am un SRL care nu a avut niciodata activitate si din 2009 e suspendata.As vrea sa stiu daca as putea s-o lichidez( radiez) fara sa platesc sume mari de bani ... (vezi toată discuția)
Incheiere perioada suspendare activitate srl Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA Pe 01.06.2013 s-au incheiat cei 3 ani de suspendare a activitatii unui SRL. Ce demersuri trebuie facute la ONRC,ce documente si ce taxe aprox.sunt de platit? (vezi toată discuția)
Firma neradiata ! dan-gabriel13 dan-gabriel13 salutare tururor ! daca am o firma care este lichidata si dizolvata, iar eu nu o radiez, ca nu am inca bani, pot pati ceva, dpdv legal ? ar mai trebui in ... (vezi toată discuția)