ynocentta a scris:
De regula,potrivit prevederilor stabilite prin HCL, inscrierea concesiunii unui loc de inhumare de pe numele titularului pe numele altei persoane se realizeaza fie prin declaratie autentificata a titularului care cedeaza dreptul sau de concesiune altei persoane, fie pe baza certificatului de mostenitor care stabileste succesorul ce urmeaza a fi beneficiarul dreptului de folosinta a locului de inhumare.
Prin urmare, pentru materializarea interesului dvs este imperios necesar sa acceptati si sa dezbateti succesiunea defunctutlui titular al dreptului de folosinta loc de inhumare
onată.
La baza efectuarii fiecarei transcrieri va sta un act notarial (certificat de mostenitor, de
legatar sau act de donatie autentificate) ori hotarare judecatoreasca irevocabila in cuprinsul carora va fi specificat expres locul de veci ce face obiectul transcrierii, precum si calitatea dobanditorului.
In caz de deces a titularului concesiunii, dreptului de folosinta asupra locului de veci, se
transmite potrivit legilor succesorale inscrise in Codul civil in intervalul duratei concesiunii.
Eu nu doresc sa modific titularul concesiunii vreau doar sa platesc pentru a fi in regula la cimitir problema este ca nu am actul vechi de concesiune si ca cei de la DSP spun ca acesta este pe numele defunctului adica acesta ar fi cumparat groapa dupa ce a decedat. Mama a cumparat de fapt acest loc de veci dar cred ca atunci a fost trecut defunctul ca avand drept de folosinta. De fapt nu exista un bun nici mobil nici imobil ce poate fi dezbatut.