Parintii mei au decedat -mama acum 10 ani , tata acum 4 ani-si nu am reusit sa fac succesiunea, eu fiind unica mostenitoare ; este vorba de un apartament si un loc de veci concesionat ; cei de la cimitir imi pun in vedere sa rezolv problema , ce pot sa fac ?cum pot proceda pt a lua concesiunea pe numele meu?
Pentru preluarea locului de inhumare,regulamentul de ordine interioara a cimitirelor prevede dispozitii distincte
Verificati pe verso-ul documentului de concesiune,posibilitatile de preluare loc inhumare de catre rudele titularului contractului de concesiune
Dreptul de concesiune asupra locului de veci poate fi preluat de catre mostenitor numai dupa dezbaterea succesiunii si eliberarea certificatului de mostenitor.
Se depune cerere la Administratia cimitirului, se elibereaza o adeverinta ( de valoare) cu datele de identificare ale locului de veci respectiv ( date pe care le aveti in actul de atribuire in folosinta si in autorizatia de constructie- daca exista ), iar in termen de 30 de zile de la eliberarea adeverintei trebuie dezbatuta succesiunea.
Daca nu ati dezbatut nici succesiunea de pe urma mamei, trebuiesc dezbatute ambele succesiuni.
Dupa eliberarea certificatului de mostenitor, se depune la Adminstratia cimitirului o copie a acestuia si apoi se achita taxele anuale de intretinere a locului concesionat, taxe pe care banuiesc ca nu le-ati putut achita tocmai pentru ca nu ati dezbatut succesiunea.
in primul rand, multumesc pentru informatii, .....taxele sunt platite la zi..succesiunea nu am facut-o din motive financiare si fiind singura mostenitoare nu mi s-a parut o prioritate iar acum la cimitir mi s-a spus ca as putea fi in pericol sa pierd locul de veci chiar daca taxele sunt platite ...ma gandeam ca poate gasesc o portita sa rezolv cu locul de veci ...