avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie loc de veci
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie loc de veci

Buna ziua.
In anul 1994 mama mea a cumparat doua locuri de veci .
Acum a facut act de donatie pe numele meu.
Cei de la Administratia Cimitirelor au zis catrebuie sa achit acelaqs pret ca si cum as solicita acum loc de veci.
Intrebarea mea este: E posibil(legal)sa fie cumparate aceleasi locuri de doua ori?
Multumes pentru raspuns .
O zi linistita!
Cel mai recent răspuns: dumitruzaharia , utilizator 20:57, 9 Mai 2017
Mama dvs a cumparat locul, nu terenul.
Terenul este concesionat, deci se achita taxa de concesiune.
Iar concesiunea se transmite dobanditorului, in speta dvs.
Este o neclaritate in expunerea dv
Mama dv detine certificat de proprietar sau de concesionar al locurilor de inhumare ?
Din pozitia administratiei cimitirului,rezulta fara echivoc ca este vorba despre un contract de concesiune loc de inhumare pentru o anumita perioada de timp
Fiecare administratie de cimitir prevede prin regulamentul de ordine interioara modalitatea de preluare loc de inhumare in cazul in care intervine fie decesului titularului contractului de concesiune,fie cand acesta intelege sa isi exprime intentia pentru preluat locul de inhumare catre un membru al familiei-de regula prin incheierea unui nou contract de concesiune
Mama are doar o simpla chitanta in care este evidentiata suma achitata pentru locul de veci,parcela,randul,locul.
Multumesc frumos!
Ce este consemnat in acea chitanta?

Alte discuții în legătură

Intrarea in proprietatea unui loc de veci simi7705 simi7705 Buna ziua. Sotul meu a decedat acum 21 de ani iar la momentul acela eu i-am dat banii pentru a cumpara locul de veci cumnatului meu, fratele decedatului.Acesta ... (vezi toată discuția)
Loc de veci fara acte - intrare in legalitate marshanna marshanna Buna ziua, Este vorba despre un loc de veci ale carui acte nu stiu pe unde ar putea fi. Asadar, in urma cu vreo 50 de ani, familia de pe mama mea a ... (vezi toată discuția)
Loc de veci ghencea civil alexandru57 alexandru57 Am o mostenire inca nedezbatuta in urma mortii tatalui si a fratelui meu,care consta in doua locuri de veci in cimitirul ghencea civil.trebuie sa ma prezint ... (vezi toată discuția)