avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Taxa de concesiune pt cimitir
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Taxa de concesiune pt cimitir

Buna ziua, v-aș ruga sa îmi explicati daca
1.trebuie sa plătesc vreun impozit pentru cele doua locuri de veci ale părinților mei, in afara de faptul ca plătesc întreținerea cimitirului in fiecare an si plătesc de asemenea taxa de concesiune o data la 7 ani
2. Trebuie sa fac succesiune la notar după locul de veci concesionat părinților mei ?
Menționez ca cele doua locuri de veci sunt pe numele tatălui meu decedat in 2008, nu am reînnoit contractul de concesiune, totuși plătesc taxa respectiva. Ce ar trebui sa fac pt a fi totul in ordine ?
Mulțumesc mult
Ultima modificare: Joi, 16 Iunie 2022
Josephine2016, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 18:03, 16 Iunie 2022
1-Pentru analizxa si eventual raspuns la obiect este necesar sa furnizati adte relevante
legal se achita taxa anaula concesiune,dar exista localitati unde autoritatile locale au dispus serviciului financiar propriu sa impuna impozite aferent loc inmormantare
2-Dreptul de concesiune asupra locului de veci poate fi preluat de catre mostenitor numai dupa dezbaterea succesiunii si eliberarea certificatului de mostenitor.
Se depune cerere la administratia cimitirului, se elibereaza o adeverinta ( de valoare) cu datele de identificare ale locului de veci respectiv ( date pe care le aveti in actul de atribuire in folosinta si in autorizatia de constructie- daca exista ), iar in termen de 30 de zile de la eliberarea adeverintei trebuie dezbatuta succesiunea.
Dupa eliberarea certificatului de mostenitor, se depune la Adminstratia cimitirului o copie a acestuia si apoi se achita taxele anuale de intretinere a locului concesionat,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune nedezbatuta - unic mostenitor - concesiune loc de veci kikitam kikitam Parintii mei au decedat -mama acum 10 ani , tata acum 4 ani-si nu am reusit sa fac succesiunea, eu fiind unica mostenitoare ; este vorba de un apartament si un ... (vezi toată discuția)
Reconcesionarea locului de veci cfinica cfinica Buna Dimineata, Daca ma poate ajuta cineva cu un sfat... Am 3 locuri de veci la un cimitir din apropierea Capitalei,cumparate cu mai multi ani in urma,cu ... (vezi toată discuția)
Taxa loc de veci ,cimitir tiberiutamasoiu tiberiutamasoiu Buna in anul 1994 am cumparat 2 locuri de veci cimitir ,cu chitante fiscale de la RAGCL DEVA .In anul 2003 am primit o instiintare ca acea societate detine in ... (vezi toată discuția)