avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Calcul pensie anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Calcul pensie anticipata

Buna ziua! As dori sa stiu daca o femeie nascuta la data de 10.04.1958 cu 27 ani vechime poate iesi la pensie anticipat in conditiile in care poate sa plateasca retroactiv 3 ani pentru a indeplini 30 ani vechime sa poata indeplini stagiul complet de cotizare.
Cel mai recent răspuns: AndreeaStefan , utilizator 09:23, 28 Mai 2013
1. Pentru o femeie nascuta in aprilie 1958 varsta standard de pensionare este de 61 de ani si 1 luna, stagiul complet de cotizare este de 31 de ani si 1 luna iar stagiul minim de cotizare este de 15 ani.

2. Puteti solicita:
- pensie pentru limita de varsta, la 61 de ani si 1 luna, in luna mai 2019;
- pensie anticipata partiala, la 56 de ani si 1 luna, in luna mai 2014, daca veti avea un stagiu de cotizare de 31 de ani si 1 luna (dvs. va lipsesc 4 ani si 1 luna);
- pensie anticipata (fara diminuare), la 56 de ani si 1 luna, in luna mai 2014, daca veti avea un stagiu de cotizare de 39 de ani si 1 luna.

3. Contributia pentru pensie nu se poate plati retroactiv, prin contract de asigurare sociala incheiat cu Casa de Pensii, ci numai de la data incheierii acestuia.

va multumesc pt. raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata clava clava Sunt nascuta in februarie 1958. Am 34 ani vechime. Pot iesi anticipat la 57 ani cu vechime 37 ani?/ (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata roxyy23 roxyy23 buna seara,referitor la pensionarea anticipata mama mea este nascuta pe 16 02 1958 ,30 de ani vechime ,am vrea sa stim daca are dreptul la pensionare ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata cboboc cboboc femeie,54ani,nascuta in 1958, mai cand se poate pensiona anticipat si in ce conditii privind plata pensiei (vezi toată discuția)