georgeboboi a scris:
Multumesc pt rasp, cineva mi-a zis ca se poate depune o declaratie rectificatoare la finante care sa ateste ca nu am incasat niciun venit dar nu stiu cum se procedeaza.... ?
Sfatul pe care l-ati primit se refera la “Declaratia 112 - declaraţie privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, a impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate”, pe care angajatorii o transmit in fiecare luna la ANAF. In situatia in care Declaratia a fost intocmita si transmisa cu erori se poate reveni cu o alta “Rectificativa”. Pana in 2011 declaratia se depunea la ANAF pe suport CD insotit de o anexa in format hartie, semnat si stampilat. Din anul 2011 se poate depune numai prin mijloace electronice la distanta, iar depunatorul (angajatorul sau un imputernicit) o poate face numai daca este posesorul unui certificat digital calificat (semnatura electronica).
In consecinta, transmiterea unei declaratii rectificative nu o poate face decat cel cu care ati avut incheiat contractul de munca sau un imputernicit al acestuia.
Pana una alta depuneti o contestatie la tribunalul in carui raza teritoriala aveti domiciliul pentru a nu pierde termenul si dupa aceea poate veti mai afla si alte pareri.
Printr-o experienta asemanatoare trece si cineva din familia mea. Noi am fost ceva mai norocosi pentru ca angajatorul a transmis acea rectificativa, a eliberat si o adeverinta prin care explica de ce s-a produs eroarea, am depus documentele la Casa de pensii, iar aceasta (casa de pensii), in luna urmatoare a trecut la executare prin retinerea unei sume din pensie. Acum asteptam ca tribunalul sa fixeze un termen de judecare a cauzei.
Succes!