avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Restituire cota-parte din indemnizatia pt cresterea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Restituire cota-parte din indemnizatia pt cresterea copilului

Dupa terminarea perioadei de concediu am primit o scrisoare de la Agentia judeteana pt plati si inspectie sociala prin care imi solicitau sa aduc dovada privind veniturile realizate intrucat au sesizat o neconcordanta intre fisa pe care am adus-o cand am intrat in concediu si datele din sistem. Am fost la contabila firmei unde mi s-a eliberat o noua fisa pe care am dus-o la agentie. Confruntand noua dovada privind veniturile cu ce aveau ei in sistem au ajuns la concluzia ca datele din fisa initiala au fost gresite, mai exact contabila in loc sa treaca salariul net, l-a trecut pe cel brut, si prin urmare eu trebuie sa restitui 6000 ron. Va dati seama ca nu imi este tocmai usor sa restitui aceasta suma in termen de 15 zile cum este specificat in scrisoare. Si daca fac o contestatie crede-ti ca exista vre-o sansa de castig avand in vedere ca nu a fost vina mea, ci greseala contabilei? Va rog din suflet sa ma sfatuiti ce-i de facut.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:48, 6 August 2014
Mai bine faceti o cerere prin care solicitati returnarea sumei in rate, daca nu aveti de unde achita tot in 15 zile. Degeaba incercati sa dati vina pe contabila. Este, in egala masura, si vina dumneavoastra, doar stiati sigur ce venituri nete ati incasat, iar pe adeverinta scrie clar ,,venitul net'' pe ultimele 12 luni. Nu aveti altceva de facut decat sa returnati banii incasati necuvenit.
1. Vina este deopotriva si a contabilei (care trebuia sa stie ce sume se trec in adeverinta sau sa intrebe pe cineva priceput) si a dvs.

2. Indiferent a cui este vina dvs. ati incasat niste sume necuvenite si trebuie sa le restituiti.

3. - Mergeti la AJPIS si incheiati o intelegere, in scris, privind plata in rate a datoriei, in functie de posibilitatile financiare ale dvs.
- Cu siguranta veti gasi intelegere, in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie neinregistata Pruty Pruty In data de 16 martie am fost fortat sa imi dau demisia de la locul de munca (stiu ca nu este legal dar dupa ce am calculat bine lucrurile am hotarat ca aveam ... (vezi toată discuția)
Contestarea unei decizii care constituie titlu executoriu 1603 1603 In luna septembrie 2008 am intrerupt CICC si am revenit la serviciu. Conform legii am dus D.G.A.S.P.C. - sector 3 Bucuresti o adeverinta prin care se certifica ... (vezi toată discuția)
Debit din indemnizatie pentru cresterea copilului eduard33 eduard33 Buna ziua,ma numesc eduard si as vrea sa va intreb : pana acum 6 luni am beneficiat de indemnizatie de cresterea copilului, in cuantum de x dupa ce s-a ... (vezi toată discuția)