avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna seara.
Sunt angajata cu contract de munca pana in data de 15 iulie,urmand ca apoi sa mi se prelungeasca contractul cu inca 3 luni pana in data de 15 octombrie.Problema este ca eu cam in jurul datei de 17 noiembrie urmeaza sa devin mamica si mie mi se incheie contractul inainte de luna noiembrie.Nu stiu cum sa procedez in acest caz pentru a nu pierde indemnizatia de crestere copil,eu avand in urma mai mult 12 luni lucrate fara intrerupere.Stiti cumva,daca intru in concediu de maternitate cand inca contractul meu este valabil,aceasta perioada se considera perioada de cotizare pentru indemnizatia de crestere copil chiar daca contractul meu urmeaza sa se incheie in timpul acestui concediu medical?Sau cum trebuie sa procedez pentru a nu pierde indemnizatia de crestere copil pentru ca,contractul meu expira cu o luna inainte de a naste?
Sper ca ma puteti ajuta cu un raspuns.Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Angel06 , utilizator 13:17, 1 Iunie 2013
Avand in vedere ca aveti mai mult de 12 luni lucrate,in luna octombrie cand va expira contractul de munca,puteti intra in somaj,iar din somaj intrati in concediu crestere copil.
Asa ca dupa datele furnizate de dvs,sunteti in regula si puteti beneficia de indemnizatie crestere copil.
1. - La data incetarii contractului individual de munca (CIM) dvs. veti fi in concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal).
- Perioada de concediu de maternitate este asimilata celei de obtinere de venituri din salarii deci va fi luata in calculul indemnizatiei pentru concediu crestere copil (CCC).
- Asadar nu veti pierde indemnizatia pentru CCC.

2. La data incetarii CIM aveti doua posibilitati:
- sa duceti certificatele medicale la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) care vi loe va plati (dupa care veti intra in CCC);
- sa va inregistrati la Agentia de Somaj in termen de 10 zile calendaristice de la data incetarii CIM.

3. - Fiind in somaj indemnizat puteti beneficia de concedii medicale, concediu de maternitate si apoi de CCC.
-Certificatele medicale le duceti la Agentia de Somaj care le calculeaza si le plateste.
- Cererea pentru CCC o faceti catre Agentia de Somaj iar actele le depuneti la Primaria de care apartineti cu domiciliul.
- Concediile medicale, concediul de maternitate si CCC suspenda perioada de somaj care se reia, de unde a ramas, dupa expirarea fiecaruia din aceste concedii.

4. Va recomand varianta cu inregistrarea la Agentia de Somaj pentru ca dupa terminarea CCC sa puteti beneficia de indemnizatie de somaj pana veti gasi un loc de munca.
Va multumesc mult pentru raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de crestere a copilului. eusicumine eusicumine Buna ziua, Sunt insarcinata in 8 saptamani,lucrez din data de 29 august 2015 si am contract pe un an de zile. Deci eu voi naste undeva la sfarsitul luni ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru crestere copilului Elena_Aurelia Elena_Aurelia Buna ziua,am o intrebare despre indemnizatia pt cresterea copilului,pe data de 10 aprilie 2016 va avea loc nasterea copilului meu si pe data de 9 aprilie 2016 ... (vezi toată discuția)
Gravida cu contract determinat beredenisa beredenisa Buna ziua, am o problema sunt gravida in luna a VI a si sunt angajata la o firma pe perioada determinata. In 30.06 imi expira contractul de munca si am fost ... (vezi toată discuția)