avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... care este pedeapsa pentru sustragerea de date ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

care este pedeapsa pentru sustragerea de date confidentiale ?

Va rog sa-mi spuneti care sunt pasii pentru a face o plangere penala impotriva unui salariat care a sustras si transmis date cu caracter strict confidential catre o terta persoana ,date personale ale clientilor societatii si partenerilor de afaceri ai acesteia. Prin Regulamentul de ordine interioara si C.I.M semnat de catre salariat specifica in mod expres respectarea confidentialitatii. Salariatul recunoaste fapta si considera ca fapta nu este deosebit de grava si ca atare nu poate fi pedepsit. SC are cod CAEN cu obiect unic de activitate ,iar acest fapt poate prejudicia grav activitatea prin pierderea unui contract de parteneriat. Care sunt sansele ca salariatul sa fie tras la raspundere pentru fapta savarsita?
Astept un raspuns din partea dvs.
Depuneti o plangere penala pt divulgarea secretului profesional.
Ultima modificare: Vineri, 6 Martie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatia respectarii secretului de serviciu florentina09 florentina09 La ce se refera exact obligatia salariatului prevazuta in Codul Muncii - Legea 53/2003, Titlul II - Contractul individual de munca, Capitolul II - Executarea ... (vezi toată discuția)
Sanctionarea divulgarii parolei adresei de email a firmei persoanelor neautorizate cyan cyan O persoana din cadrul companiei a divulgat parola emailului oficial al firmei unui fost angajat care avea acces la acest email. Dupa plecarea angajatului ... (vezi toată discuția)
Publicare corespondenta fara acordul meu Costica33 Costica33 Am scris un mesaj e mail unei firme. Acea firma a considerat, fara sa ma intrebe nimic, sa retransmita mesajul meu catre un tert. Acel tert a publicat mesajul ... (vezi toată discuția)