avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Inscriere drept proprietate dupa radiere
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Inscriere drept proprietate dupa radiere

Buna ziua,
Am fost actionar la o societate radiata de la ORC
Nu s-a cerut lichidarea
s-a facut cerere la CF pentru trecerea pe fostii actionari a bunurilor imobile ramase- cf art 237 pct 10 din L31/90
S-a respins cererea pe motiv ca nu exista act autentic, sau hotarare judecatoreasca in care sa fie stipulata dovedirea dreptului de proprietate
Va intreb daca sentinta de dispunere a radierii ramasa definitiva nu este indestulatoare si daca nu ce demersuri ar trebui facute,
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Calin Pavel , utilizator 11:52, 13 Iunie 2013
Teoretic, puteti face plangere impotriva Incheierii de Carte Funciara.Practic ,orice inscriere in cartea funciara trebuie sa aiba la baza un act juridic translativ sau constitutiv de drept de proprietate ( de ex. un contract de vanzare-cumparare, o hotarare constitutiva de drepturi, etc.) Detaliile pe care le-ati dat nu sunt suficiente.
multumesc, din pacate doar azi am vazut raspunsul!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de proprietate asociat unic dupa radierea societatii diana petculescu diana petculescu Situatia este urmatoarea: nu pot face carte funciara pe numele meu, pentru bunul imobil ce-mi revine ca asociat unic dupa radierea societatii, fara lichidare, ... (vezi toată discuția)
Srl dizolvat la cererea orc imobile pe srl Fekete Balazs Fekete Balazs Am si eu o speta interesanta. Societatea comerciala a fost radiata la cererea ORC iar societatea respectiva are in proprietate un imobil, o cladire. Acuma ... (vezi toată discuția)
Lichidare si radiere din oficiu de la orc manub manub Am mari sperante si incredere, ca aici se va gasi o solutie la problema mare pe care o am eu acum.Si rog pe toti care au cunostiinta in domeniu, sa-mi acorde ... (vezi toată discuția)