avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Incepere activitate inainte de eliberarea ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Incepere activitate inainte de eliberarea certificatului de intregistrare fiscala

Intrebarea este in felul urmator:

Am depus ptr. profesii libere declaratia 070 si 220 de inregistrare fiscala respectiv cea privind venitul estimat care mi se va elibera in aproximativ 2 saptamani. In codul de procedura fiscala se gaseste o prevedere sub aceasta forma:

"Declaratia de inregistrare fiscala se depune in termen de 30 de zile de la:
a) data infiintarii potrivit legii, in cazul persoanelor juridice, asocierilor si al altor entitati fara personalitate juridica;
b) data eliberarii actului legal de functionare, data inceperii activitatii, data obtinerii primului venit sau dobandirii calitatii de angajator, dupa caz, in cazul persoanelor fizice"
www.avocatnet.ro/content/art...

Ce sa inteleg eu de aici: ca alternativ de la data eliberarii autorizatiei,inceperii activitatii etc sunt obligat sa ma inregistrez fiscal in termen de 30 de zile? cu alte cuvinte as putea sa-mi incep activitatea si pana la data eliberararii in 2 saptamani a certificatului de inregistrare fiscala?

Alte discuții în legătură

Declaratii fiscale? bogdyban1 bogdyban1 Buna ziua am o societete comerciala inregistrata la registrul comertului din data de 23.12.2008 si nu stiu daca trebuie depus vreo declaratie fiscala pan in ... (vezi toată discuția)
Sanctiuni pentru neinregistrarea fiscala delia_a delia_a Am infiintat o asociatie sportiva fara personalitate juridica. Eu intelesesem ca nu mai am alte etape de urmat. Acum am aflat ca ar trebui sa obtin si un ... (vezi toată discuția)
Declaratia 010 ioana roxana muresan ioana roxana muresan Buna ziua, Declaratia 010 in ce termen trebuie depusa de un SRL dupa infiintare? Multumesc! (vezi toată discuția)