avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale sanctiuni pentru neinregistrarea fiscala
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

sanctiuni pentru neinregistrarea fiscala

Am infiintat o asociatie sportiva fara personalitate juridica. Eu intelesesem ca nu mai am alte etape de urmat. Acum am aflat ca ar trebui sa obtin si un certificat de inregistrare fiscala.
Este obligatoriu? Sau pot functiona in baza certificatului de inregistrare sportiva?
Care sunt sanctiunile, in cazul in care nu fac o cerere de inregistrare sportiva?
Cine impune aceste sanctiuni? Care este organul de control?
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 09:41, 17 Octombrie 2012
Da , este obligatoriu.
Conform codului de procedura fiscala , art.72 "Obligaţia de înregistrare fiscală", alin (7)
"Declarația de înregistrare fiscală se depune în termen de 30 de zile de la:
a) data înființării potrivit legii, în cazul persoanelor juridice, asocierilor și al altor entități fără personalitate juridică;
b) data eliberării actului legal de funcționare, data începerii activității, data obținerii primului venit sau dobândirii calității de angajator, după caz, în cazul persoanelor fizice."

Nedepunerea declaratiilor de inregistrare fiscala sau depunerea cu intarziere se sanctioneaza ci amenda conform art 219, alin 1 si alin 2.

[ link extern ]

Declaratia pe care trebuie sa o depuneti este 010 la administratia financiara - ANAF- :
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 010 ioana roxana muresan ioana roxana muresan Buna ziua, Declaratia 010 in ce termen trebuie depusa de un SRL dupa infiintare? Multumesc! (vezi toată discuția)
Incepere activitate inainte de eliberarea certificatului de intregistrare fiscala carthoris carthoris Intrebarea este in felul urmator: Am depus ptr. profesii libere declaratia 070 si 220 de inregistrare fiscala respectiv cea privind venitul estimat care mi ... (vezi toată discuția)
Declaratii fiscale? bogdyban1 bogdyban1 Buna ziua am o societete comerciala inregistrata la registrul comertului din data de 23.12.2008 si nu stiu daca trebuie depus vreo declaratie fiscala pan in ... (vezi toată discuția)