In cazul unei licitatii "cerere de oferta" cu faza finala electronica, am depasit valoare estimata a contractului cu aprox 5%. Pot fi descalificat pentru acest motiv si sa nu mai intru in faza finala de licitatie? Inca nu am primit un raspuns de la autoritatea care a organizat licitatia dar au fost unele discutii la deschidere.
din cate stiu nu se poate depasi valoarea estimata de catre autoritatea contractanta, mai citeste fisa de date mai atent , sigur scrie undeva ca nu se poate depasi valoarea estimata.
si inc ceva , vezi ca nu te anunta la licitatia electronica ca ai fost sau nu respins , abia dupa declararea castigatorului vei afla , mai suna la autoritatea contractanta si vezi ce-ti spun.
am gasit asta, si cred ca ramane la latitudinea lor daca ma descalifica sau nu:
art36/HG925/2010, sau poate un jurist sa confirme sau nu legea e interpretabila rau in cazul asta cred:
(1) Oferta este considerată inacceptabilă în următoarele situaţii:
e) preţul, fără TVA, inclus în propunerea financiară depăşeşte valoarea estimată comunicată prin anunţul/invitaţia de participare şi nu există posibilitatea disponibilizării de fonduri suplimentare pentru îndeplinirea contractului de achiziţie publică respectiv;
e1) preţul, fără TVA, inclus în propunerea financiară depăşeşte valoarea estimată comunicată prin anunţul/invitaţia de participare şi, deşi există posibilitatea disponibilizării de fonduri suplimentare pentru îndeplinirea contractului de achiziţie publică respectiv, se constată existenţa a cel puţin uneia dintre următoarele situaţii:
- preţul este cu mai mult de 10% mai mare decât valoarea estimată prevăzută în anunţul/invitaţia de participare;
- încheierea contractului la preţul respectiv ar conduce la eludarea aplicării acelor prevederi ale ordonanţei de urgenţă care instituie obligaţii ale autorităţii contractante în raport cu anumite praguri valorice;
Licitaþie
Katri
Am participat la o licitaţie publică – cerere de ofertă - unde criteriul de atribuire era preţul cel mai scăzut. Licitaţia a fost câştigată de ... (vezi toată discuția)