Buna ziua. In luna Mai a anului 2010 am fost sunat si rugat de o ruda sa ii imprumut niste bani sub forma platii unor rate, acesta fiind in prag de a i se lua casa. I-am platit suma de 1650 lei in cont, direct bancii respective.Dupa lungi insistente din partea mea , ruda nu mi-a inapoiat banii, asa ca la fix 1 an de zile am mers la dansul acasa sa cer socoteala.Am facut cu el o foaie de mana, prin care recunoaste ca imi este dator si se obliga sa achite suma pana in luna August a anului 2012. Nici pana la aceasta data nu mi-a inapoiat banii. Ce pot face, din punct de vedere legal pt a imi recupera suma imprumutata?
Foaia aceea de mana nu reprezinta decat un inceput de dovada scrisa. Va trebui sa va adresati instantei in vederea emiterii unei hotarari care sa tina loc de act autentic. Abia apoi veti putea trece la executarea silita.
Am inteles. Am si chitanta de la banca care dovedeste tranzactia. Are si aceasta un rol important ?
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Imprumut
Lylyca
Bună seara
Vă rog să imi răspundeți dacă in cazul unui imprumut de bani intre două persoane fizice, o foaie de vărsământ emisă de banca prin care ... (vezi toată discuția)
Inselaciune
maria098
Buna ziua,
as vrea sa stiu ce pot face din punct de vedere legal cu privire la un imprumut pe care l-am acordat si care nu mi s-a restituit.
Mentionez ca nu ... (vezi toată discuția)