avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Termen prescriptie sulta
Discuție deschisă în Executare silită

Termen prescriptie sulta

In urma partajului, sotul meu a obtinut apartamentul si trebuie sa-mi dea mie sulta . Cat timp am la dispozitie sa merg la executor pt recuperarea sultei ? 3 ani sau 10 ani?
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 15:02, 28 Mai 2013
Daca in hotarare nu este specificat niciun termen de plata a sultei, aveti la dispozitie 3 ani de la ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii.
Inainte de a merge la executor ar fi indicat sa-i trimiteti o notificare in care sa-l anuntati ca, in eventualitatea in care nu va plateste sulta intr-un termen de x zile, veti apela la un executor judecatoresc pentru recuperarea banilor, iar la suma datorata cu titlu de sulta se vor adauga si cheltuielile de executare ce vor cadea in sarcina lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuzul acceptarii sultei de catre fostul sot kdoina2007 kdoina2007 Va rog sa-mi spuneti cum se procedeaza in cazul in care fostul sot refuza acceptarea sultei si sa paraseasca apartamentul care mi s-a atribuit in urma unui ... (vezi toată discuția)
Cum se procedeaza pt a primi sulta ? chris4 chris4 Buna ziua as vrea sa stiu cum se procedeaza si care sint demersurile pt. a primi sulta stabilita prin hotarirea definitiva si comunicata partilor. ce ... (vezi toată discuția)
Mod de plata sulta md44 md44 Buna ziua, Supun atentiei dumneavoastra urmatorul caz. Mama mea a obtinut un imobil printr-o hotarare definitiva, urmand sa achite o sulta in valoare de x ... (vezi toată discuția)