avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1227 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren Mostenit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren Mostenit

Salut. Ma confrunt cu urmatoarea problema: Unchiul viitoarei mele sotii este de acord sa ne dea un teren. Acest teren are suprafata de 2500 m2. Dupa succesiunea bunicului lui 2500m2 s-au impartit in 5 una dintre bucati adica500m2 revenindu-i tatalui unchiului sotiei. Dupa moartea tatalui lui cei 500 m2 se impart din nou la 5, adica unchiului ii revin 100 m2. Acum problema este urmatoarea niciunul dintre mostenitori tim de 15 ani nu au trecut peacolo si nici nu si-au manifestat intentia de a face ceva cu terenul respectiv. unchiul sotiei a avut grija de acesti 2500m2 a platit impozit pentru ei si pe rolul primariei terenul este pe numele lui in totalitate. Precizez ca nici mostenitorii nu sunt de gasi. Cum ar putea unchiul sa ne dea partea lui de teren sau daca cumva ar putea deveni proprietar pe toti cei 2500 m2 odata ce timp de 15 an a platit imozite si a avut grija de el. Si inca ceva este foarte posibil ca mostenitori sa fi decedat nu mai stie nimeni nimic de ei. Va multumesc anticipat
Ultima modificare: Marți, 28 Mai 2013
stefant84, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 10:14, 29 Mai 2013
Exista certificat de mostenitor? Exista partaj?
Exista doua succesiuni una de la bunic catre tata si altii si una de la tata catre unchi si alti. Din ei mai sunt si mortI dar nu ii stim pe toti. Pe certificat scrie ce cota parte are fiecare.
am studiat cele 2 succesiuni pe care le am si din ele reiese ca: terenul initial a fost impartit in mod egal la 5. ulterior a mai fost facuta o succesiune din partea lui x(tatal unchiului) de 1/5 li sa atribuit altor 5 perspane(sotie, copii) 1/5 printre care si unchiul sotiei de la care vrem sa cumparam. Acum treaba sta in felul urmator: UNchiul sotiei este trecut pe rol la primarie cu tot terenul (2500) m2 si plateste impozit pe el de 21 ani. Terenul il ingrijeste tot el si in acest timp niciunul dintre mostenitori sau copii ai acestora nu s-au interesat de teren. Din ce am mai auzit multi sunt decedati. Acum dupa toate cele spuse credeti ca unchiul sotiei poate in vreun fel sa fie pus in ăosesia acestuo teren si ulterior sa-l poata vanda?
ori cautati pe miostenitori sa se faca partaj, ori asteptati si invocati uzucapiunea de 30 de ani si obtineti hotarare judecatoreasca.
Dar uzucapiune de 10 pana la 20 ani ? Bine eu am zis 21 de ani pentru ca de atunci este el mostenitor in acte dupa tatal lui dat pe acel teren (casa) locuieste de cand s-a nascut aproape 40 ani
Ultima modificare: Miercuri, 29 Mai 2013
stefant84, utilizator

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa decedat xicsdj xicsdj Salut la toata lumea... Vreau sa ma lamuresc cu o situatie putin mai dificila... Tatal meu a decedat acum cateva luni iar in urma lui au ramas ca mostenire ... (vezi toată discuția)
Succesiunea aaannn aaannn As dori sa stiu daca o succesiune facuta acum 20 de ani se mai poate redeschide si daca se poate face doar dupa o parte din mostenire,in cazul de fata este ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune - peste 10 ani de la decesul parintelui proprietar, (succesiunea nu s-a dezbatut, am folosit terenul continuu) Balaurul Balaurul Va rog citeva pareri la urmatoarea situatie: * Tatal meu, prin procura de la mama d-neaului (bunica mea) o reprezinta in instanta si printr-o [u]hotarire ... (vezi toată discuția)