razvandicu a scris:
Buna ziua!
Am sa va expun problema mea si mi ar fi de ajutor niste pareri!I
Intr-o scara de locatari la parter se afla o camera folosita drept uscator,magazie, pt cei din scara!S-a cazut de acord ca toti locatarii sa vanda la o persoana fizica acel uscator...dar cine figureaza ca proprietar la vanzare?legal cine e proprietar acolo?in afara de locatarii din scara mai tre sa existe si alta aprobare pt vanzare?
Multumesc
Este spatiu comun si nu cred ca se poate vinde dar se poate folosi conform legii 230/2007 .
"Art. 39. - Proprietatea comună poate fi utilizată de către terţi, persoane fizice sau juridice, de drept public ori de drept privat, numai cu acordul majorităţii proprietarilor membri ai asociaţiei şi al proprietarilor direct afectaţi de vecinătate, în baza unui contract de închiriere, de folosinţă sau de concesiune."
Contractul de concesiune se poate face pana la 49 de ani. Omul poate plati suma contractului pe 49 ani si are aceleasi drepturi si obligatii ca si ceilalti proprietari, cu stipularea acestora in contract.
Vanzarea ar insemna acceptul tuturor nu al majoritatii. Apoi la vanzare acesta devenind proprietatea cuiva trebuie recalculata cota indiviza la toate apartamentele cu demersuri la Biroul de cadastru si publicitate imobiliara. E foarte greu. E ca si la mansardarea facuta peste ultimul nivel dar acolo se ocupa de obicei firma care contracteaza mansardarea.