avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... USCATOR!
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

USCATOR!

Buna ziua!
Am sa va expun problema mea si mi ar fi de ajutor niste pareri!I
Intr-o scara de locatari la parter se afla o camera folosita drept uscator,magazie, pt cei din scara!S-a cazut de acord ca toti locatarii sa vanda la o persoana fizica acel uscator...dar cine figureaza ca proprietar la vanzare?legal cine e proprietar acolo?in afara de locatarii din scara mai tre sa existe si alta aprobare pt vanzare?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 16:28, 5 Martie 2009
Cred că uscătoria face parte din părţile indivize comune ale întregului bloc. Dacă este aşa, vînzarea poate fi făcută numai cu acordul tuturor proprietarilor de apartamente din bloc, în calitate de coproprietari asupra acelor p.i.c. şi numai după scoaterea uscătoriei de sub acest regim.

Trebuie sa semneze toti locatarii din bloc?sau numai din scara respectiva unde este uscatorul?
razvandicu a scris:

Buna ziua!
Am sa va expun problema mea si mi ar fi de ajutor niste pareri!I
Intr-o scara de locatari la parter se afla o camera folosita drept uscator,magazie, pt cei din scara!S-a cazut de acord ca toti locatarii sa vanda la o persoana fizica acel uscator...dar cine figureaza ca proprietar la vanzare?legal cine e proprietar acolo?in afara de locatarii din scara mai tre sa existe si alta aprobare pt vanzare?
Multumesc

Este spatiu comun si nu cred ca se poate vinde dar se poate folosi conform legii 230/2007 .
"Art. 39. - Proprietatea comună poate fi utilizată de către terţi, persoane fizice sau juridice, de drept public ori de drept privat, numai cu acordul majorităţii proprietarilor membri ai asociaţiei şi al proprietarilor direct afectaţi de vecinătate, în baza unui contract de închiriere, de folosinţă sau de concesiune."

Contractul de concesiune se poate face pana la 49 de ani. Omul poate plati suma contractului pe 49 ani si are aceleasi drepturi si obligatii ca si ceilalti proprietari, cu stipularea acestora in contract.

Vanzarea ar insemna acceptul tuturor nu al majoritatii. Apoi la vanzare acesta devenind proprietatea cuiva trebuie recalculata cota indiviza la toate apartamentele cu demersuri la Biroul de cadastru si publicitate imobiliara. E foarte greu. E ca si la mansardarea facuta peste ultimul nivel dar acolo se ocupa de obicei firma care contracteaza mansardarea.
Ultima modificare: Joi, 5 Martie 2009
Adriantot, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitionarea uscatoriei ??? zoldisti zoldisti Buna. Poate cineva sa ma ajute cu ceva informatii in acest caz? Doresc achizitionarea uscatoriei din scara blocului, si din 20 de apartamente 1 singur ... (vezi toată discuția)
Ajutor cumparare uscatorie si atasare la apartament lauTM lauTM Buna Am si eu nevoie de cateva sfaturi urgente . Vreau sa cumpar o uscatorie de la ultimul etaj , toti locatarii sunt deacord, acuma nedumerirea mea ... (vezi toată discuția)
Vanzare uscatorie bloc capucino capucino Buna. Este posibil sa cumpere unul dintre locatari uscatoria blocului in conditiile in care uscatoria nu figureaza in planul de construire a blocului si ... (vezi toată discuția)