avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sait amenintata verbal de angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sait amenintata verbal de angajator

buna! ma numes cornelia. am nevoie de sfaturi.. am fost instintata verbal de angajator ca daca eu nu im-i fac cerere de demisi gaseste el o modalitate de a-mi desface contractul de munca, sit angajata ca muncitor ne calificat la aceasta firma de 2 ani, iar acum locul meu de munca se va densfita si angajatorul refuza sa-mi de dreptul de somaj, ce pot sa fac si cum sa fac sa nu -mi pierd locul de munca sau cel putin sa beneficiez de ajutorul de somaj. va multumesc
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 01:10, 6 Martie 2009
Nu puteti beneficia de somaj decit daca vi se desfacew contractul; din cauza motivelor economice sau desfintare a postului, daca demisionati sau se desface disciplinar contractul nu mai beneficiati de ajutor de somaj.
Nu faceti nici o cerere de demisie sau de incetqare a contractului individual de munca. Vedeti-va de treaba in continuare, sa nu aiba motive disciplinare.
Sa va inceteze contractul individual de munca prin desfiintarea postului si atunci veti primi si indemnizatie de somaj pe care nu o plateste angajatorul ci statul.
Daca locul dvs de munca se desfiinteaza, ar trebui sa va rezilieze contractul de munca conf. art. 65 alin. 1 din Codul Muncii, articol conform caruia puteti beneficia de indemnizatie de somaj.
Nu puteti sa va scrieti o demisie atata vreme cat nu este din initiativa dvs., drept pentru care daca va va fi desfacut cu art. 79 alin. 1, va puteti adresa instantei.
royal.consulting a scris:

Daca locul dvs de munca se desfiinteaza, ar trebui sa va rezilieze contractul de munca conf. art. 65 alin. 1 din Codul Muncii, articol conform caruia puteti beneficia de indemnizatie de somaj.
Nu puteti sa va scrieti o demisie atata vreme cat nu este din initiativa dvs., drept pentru care daca va va fi desfacut cu art. 79 alin. 1, va puteti adresa instantei.
[/quot

Contractul individual de munca nu se reziliaza , ci inceteaza in baza unui anumit art din codul muncii.

@pircalabu .... nu va dati demisia, daca se desfiinteaza postul , o sa inceteze CIM in baza art 65 din codul muncii, iar dumneavoastra veti beneficia pe langa somaj si de minim un salariu compensator conform art 78 din CCMUNN.
In situatia in care se incearca concedierea dumneavoastra ca si sanctiune disciplinara, trebuie sa savarsiti in primul rand o abatere disciplinara, sa se efectueze cercetarea disciplinara si sa se emita decizia de sanctionare conform codului muncii. Iar dumneavoastra puteti contesta aqceea decizie in termen de 30 de zile de la comunicare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacere contract ang10 ang10 Buna ziua, Dupa terminarea preavizului de 20 de zile , ii desfac contractul dar daca il desfac conform articolului 65 . (1) va putea lua somaj, si pentru ce ... (vezi toată discuția)
Ce sa fac pentru a beneficia de somaj? stan lucian stan lucian din motive economice firma isi muta punctul de lucru de la CALARASI la BUCURESTI ,patronul anuntindu-ma de preaviz,in acelasi timp spunindu-mi ca nu poate sa ... (vezi toată discuția)
Concediere fortata madarasz erika madarasz erika Din cauza restrangerii activitatii la un punct de lucru al societatii, vor ca angajatii sa ceara desfacerea contractului de munca cu acordul partilor, si vom ... (vezi toată discuția)