avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... desfacere contract
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

desfacere contract

Buna ziua,
Dupa terminarea preavizului de 20 de zile , ii desfac contractul dar daca il desfac conform articolului 65 . (1) va putea lua somaj, si pentru ce perioada nu pot angaja pe postul dansului?
:(:(
Cel mai recent răspuns: Catalina Cibotariu , Avocat 07:40, 21 Septembrie 2011
Persoana respectiva va putea beneficia de ajutor de somaj. In cazul concedierii pentru motive ce nu tin de angajat (art. dat de dumneavoastra) postul respectiv se desfiinteaza iar desfiintarea trebuie sa fie efectiva si serioasa.
va multumesc pentru raspun,

Dar in cazul in care un angajat isi da demisia, si i se da previzul de 20 zile lucratoare iar decizia de desfacere a contractului de face conf art.79(1), acesta dupa o perioada va putea sa isi faca dosar la Somaj pentru a beneficia de acea indemnizatie de somaj??:(
in caz de demisie persoana respectiva nu va beneficia de ajutor de somaj

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sait amenintata verbal de angajator pircalabu pircalabu buna! ma numes cornelia. am nevoie de sfaturi.. am fost instintata verbal de angajator ca daca eu nu im-i fac cerere de demisi gaseste el o modalitate de ... (vezi toată discuția)
Preaviz in timpul cm daniela_elena67 daniela_elena67 in perioada in care am fost in CM am fost instiintata ca s-a desfiintat locul de munca si am primit preaviz de 20 zile..TOT IN ACEASTA PERIOADA am gasit loc de ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa semnez in caz de concediere? georgika georgika Daca sunt concediata ce acte trebuie sa semnez?Numai decizia de concediere??? Pt ca firma mea umbla cu magarii in privinta asta....nu vor sa ne acorde ... (vezi toată discuția)