Buna ziua! In data de 04.04.2013 am facut un denunt la Parchet impotriva unei firme la care am lucrat. In data de 20.05.2013 am primit o instintare prin posta de la Parchetul de pe langa Tribunalul (judetul in care a avut firma sediul social) in care mi se comunica : " Va facem cunoscut ca denuntul Dvs. din data de 04.04.2013 a fost inregistrata la unitatea noastra de Parchet la data de 15.05.2013 sub nr X/P/2013 si a fost trimis la Inspectoratul Judetean de Politie X , in vederea efectuarii de cercetari fata de reprezentantii S.C X S.R.L , sub aspectul savarsirii infractiunilor prev. de art.9 al. 1 lit. a din Legea 241/2005 , at 246 C.P si art. 290 C.P (fapte comise in perioada 2011-2012) .
Pentru orice alta relatii urmeaza sa va adresati unitatii de politie sus mentionate.
Prim Procuror - semnatura " .
Deci sa inteleg ca vor lua firma la puricat?
In cazul in care va fi un proces pot fi citat ca si martor?
Oricum,firma din decembrie 2012 a declarat faliment,si totusi are agenti de paza angajati care lucreaza in continuare.
Multumesc!
Buna ziua,
Se vor efecua cercetari si, daca va fi cazul, se va incepe urmarirea penala.
Daca aceasta se va concretiza cu constatarea existentei unor fapte penale, atunci dosarul va ajunge in instanta unde veti fi citat ca parte vatamata.
Nu are importanta faptul ca acea firma este sau nu declarata falimentara.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Este vorba de un denunt din cate inteleg, nu are cum sa fie citat ca parte vatamata, denuntatorul este persoana care are cunostinta despre savarsirea unei fapte penale, dar nu sufera nici un prejudiciu prin savarsirea acelei infractiuni, el poate fi audiat eventual in calitate de martor, legea penala neinterzicand acest lucru.
Poate d-voastra nu vedeti situatia concreta.Poate a intrat in insolventa,a infiintat o alta firma, si isi desfasoara activitatea in aceeasi locatie.Asta se practica.Daca ati facut denunt d-voastra nu aveti calitatea de parte in proces.Eventual puteti fi martor
Daca fapta nu exista se va da neinceperea urmaririi penale.Pentru neinceperea u.p cheltuielile judiciare sunt suportate de stat.In schimb daca d-voastra va exercitati dreptul abuziv sunteti pasibil sa le platiti
Eu nu imi exercit dreptul abuziv deloc. 80 de pagini de dovezi am dus la Parchet,nu degeaba au inceput investigatiile.Nu au infiintat absolut nici-o firma noua. Eu urmaresc firma inca de cand am plecat de la ei,si dau teapa la toti angajatii lor.