avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Citatie de la Parchet pentru acuzator
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Citatie de la Parchet pentru acuzator

Buna ziua, s-au auzi vorbe prin "cartier" ca si cum anumiti indivizi au fost la sectia de politie si au depus marturie impotriva mea.
Dupa o saptamana de la aceste zvonuri,aud alte zvonuri,ca cei care au fost si au dat declaratii impotriva mea au primit nu stiu ce citatie de la Parchet.
Este posibil ca un dosar sa ajunga la parchet fara sa fiu chemat la sectie sa dau o declaratie,sau un telefon?
#-o
Orice este posibil, atunci cand apar astfel de zvonuri/ "vorbe prin cartier".

Veniti cu o problema juridica concreta pentru a primi un raspuns concret.
Nu imi stiu problema juridica,ca sa stiu ce sa intreb concret,vreau doar sa aflu daca cineva depune o marturie,acel "dosar" se duce la parchet fara ca suspectul sa fie contactat de politie?
Daca se depune o plangere penala la parchet,pentru solutionare,parchetul declina competenta cercetarii in favoarea politiei teritoriale care citeaza partile din dosar pentru audiere
Mai 8ntainse aduna probele.
E cum ziceau unii...ca înainte de a fi interceptări trebuie sa fie anunțați.
Adică sa ii anunțe și sa știe ce sa vorbească la telefon ca au acest drept credeau ei...

E posibil ca zvonurile sa fie adevărate.
Ultima modificare: Joi, 14 Aprilie 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Dvs nu stiti despre savarsirea carei infractiuni este vorba? Este posibil sa fie depusa o plangere penala/denunt impotriva dvs sau poate s-au sesizat organele de urmarire din oficiu, caz in care urmarirea penala se incepe cu privire la fapta si se fac cercetari in sensul audierii de martori, a persoanei vatamate, expertize etc. Poate sa va cheme sa va audieze si pe dvs initial in calitate de martor sau direct ca suspect daca din datele şi probele existente în cauză rezultă indicii rezonabile că dvs ati săvârşit fapta pentru care s-a început urmărirea penală.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lnducerea in eroare a organelor judiciare Roman85 Roman85 Buna Ziua am depus la parchet doua plangeri fata de doua persoane sub aspectul savarsirii infractiunii de inducere in eroare a organelor ... (vezi toată discuția)
Martor FFLORICEL FFLORICEL In urma unui incident , au rezultat 2 dosare unul de ultraj in care este acuzat fratele meu si unul de tentativa de omor , fratele fiind si victima.Am fost ... (vezi toată discuția)
Ce sa nu fac in audierea la diicot? Sever Simion Sever Simion Am dezvaluit date despre o grupare interlopa si acum, fara sa fac eu vreo cerere catre DIICOT vad ca ma cheama ca parte vatamata sa ma audieze. Printre cei pe ... (vezi toată discuția)