avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1057 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ce sa nu fac in audierea la DIICOT?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ce sa nu fac in audierea la DIICOT?

Am dezvaluit date despre o grupare interlopa si acum, fara sa fac eu vreo cerere catre DIICOT vad ca ma cheama ca parte vatamata sa ma audieze. Printre cei pe care i-am dezvaluit (nu am dat nume la politie) se afla si angajati diicot. E posibil sa vrea sa se razbune acum pe mine cumva. Ce masuri de precautie sa imi iau la audiere va rog?
Pot sau nu refuza sa dau declaratie?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Sever Simion , Consultant resurse umane 10:36, 1 Februarie 2016
Daca ati sesizat organul de urmarire penala in legatura cu savarsirea unor infractiuni este normal acum sa ajutati la lamurirea situatiei de fapt, aveti dreptul sa fiti asistat de aparator.
Eu am facut un denunt catre politie in care am indicat nume, persoane pe care le banuiesc.
Faptul ca banuiti nu este intodeauna suficent, este posibil ca dosarul sa se claseze si persoanele respective in anumite conditii, sa depuna plangere penala impotriva dvs pentru inducerea în eroare a organelor judiciare
Dacă sunt doar presupuneri și nu exista probe este insuficient sa fie puși sub acuzare.
Dacă aveți probe se vor face cercetări.

Încercați sa mergeți cu avocat pentru ca o sa aveți o zi foarte grea.
Și pentru avocat o sa fie o zi foarte grea ca sa ieșiți bine din aceasta situație.
Pe mine m-au chemat martor la DNA si au trebuit sa ma dea afara ca se terminase programul :D, si a ramas declaratia de martor nesemnata, desi m-au si filmat jumatate de zi. Am stat fiindca consemnasera altceva decat am declarat eu, relativ inofensiv dar nu era ce-am declarat...

Verificati ce va pune sa semnati c-ati declarat, ca sa nu fie in contradictoriu cu alte declaratii de ale dumneavoastra. In rest n-aveti cum sa va incriminati penal fiindca martorul are protectie prin lege sa nu se incrimineze recunoscand infractiuni, dar nu si daca savarseste marturia mincinoasa

Cititi art. 114-124 din Codul de procedura penala privind audierea martorilor. Aveti si dreptul la decontarea deplasarii...

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am si eu o problema . am primit o.citatie de la diicot ... alexe001 alexe001 Buna ziua. Am si eu o problema . Am primit o.citatie de la Diicot pentru audiere in calitate de martor intr.un dosar de trafic de droguri . Chestia e ca ... ... (vezi toată discuția)
Lnducerea in eroare a organelor judiciare Roman85 Roman85 Buna Ziua am depus la parchet doua plangeri fata de doua persoane sub aspectul savarsirii infractiunii de inducere in eroare a organelor ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am fost chemat la o audiere diicot in jud. teleorman, ... anon1243 anon1243 Buna ziua! Am fost chemat la o audiere DIICOT in jud. Teleorman, Alexandria (mentionez ca sunt din Bucuresti si nu am avut niciodata treaba in Teleorman) in ... (vezi toată discuția)