avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1201 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ingreunarea utilizarii servitutii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ingreunarea utilizarii servitutii

Buna ziua
Conform contractului v-c, accesul la proprietatea mea se face pe o servitute. Pe parcursul acelei servituti care are si numar cadastral, sunt 2 vecini care vor desfiintarea acestui drum. Toate cele trei instante au respins cererea lor de radiere a drumului, fapt care a dus la inrairea lor. Drept urmare, fac tot felul de lucruri care-mi ingreuneaza modul in care utilizez acest drum. De la obstacole fizice pana la injurii.
Avand in vedere ca discutia cu ei este exclusa, care sunt pasii de urmat si unde ma pot adresa pentru a reglementa aceasta situatie ?
Ma pot apuca singur de amenajarea drumului sau trebuie sa anunt pe cineva ?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: geopetrache , utilizator 11:56, 29 Mai 2013
Buna ziua,
Daca exista probe, va puteti adresa parchetului cu plangere penala.
Amenajarea o puteti face daca proprietarii de drept sunt deacord.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Buna ziua.
Multumesc pentru raspuns. Ce inseamna "proprietarii de drept" ? Toti cei care au cota indiviza din acest drum ? Asta inseamna ca cei doi se vor impotrivi. Am inteles bine ?
Buna ziua,
Din pacate DA!
Dar puteti sa-i fortati prin instanta.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Mai 2013
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
In acest caz, cu ce ma poate ajuta pe mine un drum de pamant, in perioade lungi ale anului cand este impracticabil din cauza vremii ?(singurul drum care face ca proprietatea mea sa nu fie loc infundat)
Buna ziua,
De aceia am spus ca puteti sa obtineti obligarea celor doi la a va lasa sa-l amenajati dar prin instanta.
av. Gabriel Klein Kiritescu

Alte discuții în legătură

Drept de servitute byzu_68 byzu_68 Sunt proprietarul unui teren si proprietarul vecin solicita drept de trecere, intrucat in urma unui partaj intre el si sora sa, a cedat portiunea pe care ... (vezi toată discuția)
Imprejumuire proprietate CAMIPSY CAMIPSY Am achizitionat un imobil (A) in care exista doua corpuri de cladire A si B. Celalalt proprietar al corpului B, dupa cumpararea imobilului ( prin legea 112) ... (vezi toată discuția)
Dreptul de servitute ylyutza ylyutza Pot permite dreptul de servitute doar persoanelor care sunt specificate in actele notariale(proprietarilor unor terenuri, care nu au alta solutie decat sa ... (vezi toată discuția)