Buna ziua
Conform contractului v-c, accesul la proprietatea mea se face pe o servitute. Pe parcursul acelei servituti care are si numar cadastral, sunt 2 vecini care vor desfiintarea acestui drum. Toate cele trei instante au respins cererea lor de radiere a drumului, fapt care a dus la inrairea lor. Drept urmare, fac tot felul de lucruri care-mi ingreuneaza modul in care utilizez acest drum. De la obstacole fizice pana la injurii.
Avand in vedere ca discutia cu ei este exclusa, care sunt pasii de urmat si unde ma pot adresa pentru a reglementa aceasta situatie ?
Ma pot apuca singur de amenajarea drumului sau trebuie sa anunt pe cineva ?
Va multumesc
Buna ziua,
Daca exista probe, va puteti adresa parchetului cu plangere penala.
Amenajarea o puteti face daca proprietarii de drept sunt deacord.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Buna ziua.
Multumesc pentru raspuns. Ce inseamna "proprietarii de drept" ? Toti cei care au cota indiviza din acest drum ? Asta inseamna ca cei doi se vor impotrivi. Am inteles bine ?
In acest caz, cu ce ma poate ajuta pe mine un drum de pamant, in perioade lungi ale anului cand este impracticabil din cauza vremii ?(singurul drum care face ca proprietatea mea sa nu fie loc infundat)
Drept de servitute
byzu_68
Sunt proprietarul unui teren si proprietarul vecin solicita drept de trecere, intrucat in urma unui partaj intre el si sora sa, a cedat portiunea pe care ... (vezi toată discuția)
Dreptul de servitute
ylyutza
Pot permite dreptul de servitute doar persoanelor care sunt specificate in actele notariale(proprietarilor unor terenuri, care nu au alta solutie decat sa ... (vezi toată discuția)