avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Deducere diferenta din reevaluarea cladirilor
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Deducere diferenta din reevaluarea cladirilor

buna ziua. am o nelamurire si cred ca ma poate ajuta cineva.
in 12,2011 s-a facut reevaluare la un garaj,dif. favorabila.
Amortizarea lunara era inainte 130lei,iar acum reevaluare 270 lei.
diferenta de 140lei se considera chelt.nedeductibila??
multumesc,
Cel mai recent răspuns: radumuresan , utilizator 13:19, 31 Mai 2013
Diferenta de 140 este considerata Element similar veniturilor (rd.11 declaratia 101)
inreg contabila 105=1065 lunar, iar la calculul imp. pe profit trimestrial se va tine cont de aceste sume.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Mai 2013
radumuresan, utilizator
Multumesc .
Ultima modificare: Miercuri, 29 Mai 2013
carmen01011958, moderator
nu inteleg,inregistrarile facute in urma reevaluarii sunt
212=105
105=281
cum adica diferenta este considerata element similar veniturilor , trebuie sa o impozitez ?
Diferenta dintre amortizarea lunara veche si amortizarea noua, da este considerat element similar veniturilor si trebuie impozitata.

ORDONANTA DE URGENTA nr. 34/2009 din 11 aprilie 2009
4. La articolul 22, dupa alineatul (5) se introduce un nou alineat, alineatul (5^1), cu urmatorul cuprins:
“(5^1) Prin exceptie de la prevederile alin. (5), rezervele din reevaluarea mijloacelor fixe, inclusiv a terenurilor, efectuata dupa data de 1 ianuarie 2004, care sunt deduse la calculul profitului impozabil prin intermediul amortizarii fiscale sau al cheltuielilor privind activele cedate si/sau casate, se impoziteaza concomitent cu deducerea amortizarii fiscale, respectiv la momentul scaderii din gestiune a acestor mijloace fixe, dupa caz.”

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reevaluare cladire-in att d-nei tulpan cornelia moise_anca moise_anca Am urmatoarea situatie: val intrare(inainte de reev)=161000 amort cumulata=63168.30 val contabila neta=161000-63168.3=97831.70 val. reevaluata la ... (vezi toată discuția)
Evaluare maria19 maria19 Buna ziua, va rog daca se poate sa ma ajutate cineva si pe mine, este prima data cand am de inreg in conta un raport evaluare ( am citit ord 3055 , dar nu ... (vezi toată discuția)
Reevaluare imobil camicami camicami Ajutati-ma,va rog,cu inregistrarea in contabilitate a reevaluarii unui imobil. Datele sunt urmatoarele: Valoare de inventar = 116.299 Valoare amortizata ... (vezi toată discuția)