recalcul, pentru durata ramasa si inregistrarile sunt cele curente (681=281)
Sa aveti in vedere ca in cazul in care mai sunt alte active de natura cladirilor trebuie reevaluata toata clasa .
Si ca diferenta de reevaluare este impozabila ( art 24 pct 5 indice 1) pe masura inregistrarii transelor de amortizare .
Va rog,mai am o intrebare la d-voastra.Precum ati mentionat mai sus,diferenta de amortizare rezultata in urma reevaluarii este impozabila lunar,pe masura ce este inregistrata.Asta inseamna ca,lunar,trebuie sa inregistrez concomitent,trecerea la rezerve a acestei amortizari din reevaluare ? 105 = 1065 ?
Multumesc.
Trebuie sa fac inregistrarea pe care am mentionat-o mai sus 105 = 1065 in fiecare luna ,concomitent cu inregistrarea amortizarii din reevaluare care este nedeductibila la calclul impozitului pe profit ?
Va rog sa-mi spuneti daca stiti .Multumesc.
Abia acum am vazut intrebarea dvs ; puteti face inregistrarea trimestrial, nu lunar , la fiecare calcul al impozitului pe profit .
Inregistrarea contabila are rolul de a arata ca o parte din diferenta de reevaluare a fost deja impozitata pentru ca la momentul vanzarii activului reevaluat , diferenta de reevaluare devine impozabila , ca si castig al societatii si opinia mea este ca da, trebuie facuta .
Aveti mai jos si temeiul legal pentru cele de mai sus :
art 22
(5^1) Prin excepţie de la prevederile alin. (5), rezervele din reevaluarea mijloacelor fixe, inclusiv a terenurilor, efectuată după data de 1 ianuarie 2004, care sunt deduse la calculul profitului impozabil prin intermediul amortizării fiscale sau al cheltuielilor privind activele cedate şi/sau casate, se impozitează concomitent cu deducerea amortizării fiscale, respectiv la momentul scăderii din gestiune a acestor mijloace fixe, după caz.
Vanzare cladire
ramolex
o societate comerciala are in patrimoniu o cladire. la data de 31.12.2012 a efectuat o reevaluare.
valoare de achizitie 200.000 lei
amortizare cumulata ... (vezi toată discuția)
Reevaluare imobile
vbarz
Buna ziua!
V-as ruga sa ma ajutati si pe mine cu unele nelamuriri in ceea ce priveste reevaluarea. Am sa va descriu mai jos situatiile intalnite la firma ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.