avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Factura furnizor telefonie neplatita
Discuție deschisă în Executare silită

Factura furnizor telefonie neplatita

Buna ziua!
Cam in cat timp blocheaza [furnizor telefonie] contul unei persoane juridice pentru neplata?
multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 29 Mai 2013
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:58, 29 Mai 2013
Pentru a putea solicita executarea silita, are nevoie de un titlu executoriu. Mai intai trebuie sa va actioneze in judecata, abia apoi poate trece la executare silita.

Dupa obtinerea unei hotarari judecatoresti, in maxim o saptamana puteti avea conturile blocate.
Va multumesc. Ma gandesc ca asta dureaza 3-4 luni de la data emiterii ultimei facturi pana ma actioneaza ei in instanta?
... poate si mai mult !
La final in cazul in care exista obligatia de plata, blocheaza contul societatii si doar atat. administratorul sau directorul firmei nu au de suferit [presupun.
In practica,lucrurile stau cam asa:dupa perioada prevazuta in contract in cazul neplatii facturii(rilor),se trece la deconectare,moment din care incep sa curga penalitatile.Dupa o perioada de timp(luni,sau 1 an poate mai mult)cesioneaza creanta catre o firma de recuperare creante.Firma de recuperare adauga la greu penalitati si cand mai sunt cam 6 luni pana la prescrierea datoriei incep sa pistoneze clientul pentru achitarea sumei care de acum este fabuloasa.Daca se achita este ok,daca nu,urmeaza actiune in instanta,proces,executare silita.

Alte discuții în legătură

Probleme contract rds nereziliat radu123456 radu123456 Buna ziua Am si eu nevoie de un mic sfat in legatura cu un contract de internet pe care il am inca cu RDS, chiar daca nu mai am internet de 6 ani. In ... (vezi toată discuția)
Neplata abonament orange mardare555 mardare555 Buna seara ! Acum 2 luni de zile verisorul meu ma rugat sa ii fac un abonament de internet la Orange , eu avand deja un abonament de 6 luni . Evident ca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am un abonament la vodafone. pe care nu l-am mai plătit.. ... Marian244 Marian244 Buna ziua, am un abonament la vodafone. Pe care nu l-am mai plătit.. vodafone m a dat la o firmă de recuperare am primit o somatie de la firma de recuperare ... (vezi toată discuția)