avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Obligativitate depunere la AJOFM locuri vacante
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Obligativitate depunere la AJOFM locuri vacante

Buna ziua

Imi puteti spune va rog daca si firmele private trebuie sa depuna la AJOFM situatia locurilor vacante? Am citit in lege de termenul de "5 zile lucratoare de la vacantarea acestora" insa nu imi dau seama exact ce presupune acest termen, cum fac dovada vacantarii, in cadrul unei firme mici - medii.
Nu am facut acest lucru pana acum insa din legea 76/2002, am impresia ca trebuia sa fac acest lucru.
Acum am primit o instiintare pe e-mail, ca se poate face si on line, cel putin in Timis.
Imi puteti spune daca practicati aceasta instiintare catre AJOFM?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Zinaida Ciornii , Consultant resurse umane 15:42, 29 Mai 2013
Nu trebuie facuta dovada vacantarii acelor locuri . Prin trimiterea acelei notificari dvs anuntati AJOFM-ul ca aveti x locuri libere.

Locurile libere sunt cele prevazute in statul de functiuni al societatii si care urmeaza a fi ocupate.
Conform art. 10 (1) din Legea 76/2002 actualizata.
"Art. 10
(1) Angajatorii au obligaţia să comunice agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, denumite în continuare agenţii pentru ocuparea forţei de muncă, în căror rază îşi au sediul, respectiv domiciliul, toate locurile de muncă vacante, în termen de 5 zile lucrătoare de la vacantarea acestora."

Locul de munca devine vacant din momentul incetarii activitatii a unui angajat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instiintare incadrare in munca gina2010 gina2010 Buna ziua, instiintarea incadrarii in munca trebuie transmisa anterior inceperii activitatii de catre viitorul salariat? (vezi toată discuția)
Instiintare incadrare gina2010 gina2010 Buna ziua, trebuie sa angajez azi cu incepere activitate maine la p firma din jud. Olt o persoana ce are domiciliul in Arges; ii pot face angajarea si sa ... (vezi toată discuția)
Loc de muncă vacant ianasi claudia ianasi claudia Bună ziua, Dacă am un loc de muncă vacant sunt obligat să îl anunț la AJOFM? Mulțumesc. (vezi toată discuția)