avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Succesiune, martor mincinos
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Succesiune, martor mincinos

Sunt parte intr-o cauza de succesiune. Rog un sfat: la proba cu martori, adversarul meu a prezentat un martor care a sustinut ca eu am primit o suma mare de bani de la o persoana decedata, el fiind de fata, lucru complet neadevarat.
Intrebare: cit cintareste marturia lui; posibil sa fie crezut pe cuvint; eu ii voi cere un inscris - e suficient ? Rog mult un sfat, sunt stupefiata cum pot minti unii !
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 08:28, 1 Iunie 2013
tudorioan a scris:

Acuzatia de marturie mincinoasa trebuia facuta si dovedita in timpul desfasurarii procesului.

Pe ce vă bazați această afirmație?

Mărturia mincinoasă este o infracține care se va judeca de instanța penală înainte sau după finalizarea procesului civil. Procesul civil va putea fi suspendat pe durata procesului penal, dar suspendarea nu e obligatorie.
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Iunie 2013
Patrick_, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minciuna la interogatoriu e fals in declaratii, marturie muncinoasa sau ambele? eusaisapte eusaisapte Fiindca parata persoana juridica nu raspunde la interogatoriu, ci minte sau bate campii, se considera fals in declaratii, marturie mincinoasa sau ambele? Vreau ... (vezi toată discuția)
Combatere marturie mincinoasa nucusor nucusor buna dimineata,am si eu o problema daca poate cineva sa ma ajute cu o ideie.am depus o plingere la politie ptr abuz de incredere,dupa cercetarea penala politia ... (vezi toată discuția)
Martor ContSters200105 ContSters200105 Cat de mult conteaza un martor - unul singur, intr-un proces, ce conditii trebuie sa indeplineasca acesta pentru a fi credibil in fata instantei de judecata ... (vezi toată discuția)