avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Obligativitate luare in spatiu sau contract de chirie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Obligativitate luare in spatiu sau contract de chirie

locuiesc cu prietena intr-un apartament al sorei mele. eu am imputernicire totala asupra acelui apartament. domiciliul permanent il avem in alta localitate. asociatia de proprietari vrea sa faca sesizare la politie ca locuim ilegal. este vreo lege care stipuleaza obligativitatea unui contract de chirie sau luare in spatiu?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 11:18, 2 Iunie 2013
Asociatia de proprietari nu are atributii in verificarea contractelor proprietarilor cu persoanele care locuiesc in apartamentul lor.
Singurul lucru pe care il poate face si are dreptul sa-l faca este de a trece orice persoana care locuieste in condominiu in cartea de imobil pe baza CI. Atat.

Daca dv. si prietena v-ati inscris in cartea de imobil, nu trebuie sa va faceti griji.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Mai 2013
elga50, moderator
Aspectul invocat de asociatia de proprietari nu are temei legal
Norma in vigoare prevede ca orice persoana care locuieste provizoriu sau definitiv,mai mult de 15 zile pe luna,are obligatia sa solicite inregistrarea in evidenta asociatiei de proprietari
va multumesc! vreau sa intreb daca totusi politia se sesizeaza in urma plangerii, am incalcat vreo lege noi sau sora mea (proprietar)? mentionez ca suntem in evidenta asociatiei de proprietari.
Va poate reclama numai daca aveti un comportament care sa deranjeze vecinii sau daca in apartament mai gazduiti ilegal si alte persoane....
In rest.... nici macar contract nu trebuie sa prezentati. Sunteti ruda proprietarului si puteti locui in apartament fara probleme.
Potrivit legislatiei reşedinţa se înscrie în actul de identitate la cererea persoanei fizice care locuieşte mai mult de 15 zile la adresa la care are locuinţa secundară.
Persoana care găzduieşte o altă persoană o perioadă mai mare, are obligaţia de a anunţa poliţia sau serviciul public de evidenţă a persoanelor ....
Oricine poate sesiza politia ca nu aveti actele in regula sau poate sesiza orice altceva (deranj, zgomot, comportament...). Cand "organul" vine sa verifice sesizarea primul lucru pe care-l face este legitimarea persoanelor ce sunt gasite in acea locuinta. Atunci vede ca prietena nu locuieste acolo legal.
Oriciune poate reclama. Reclamatiile sunt libere si gratuite in Romania.

Alte discuții în legătură

Buna ziua! este obligatorie viza de flotant daca stai in chirie ... Georgiana1205 Georgiana1205 Buna ziua! Este obligatorie viza de flotant daca stai in chirie mai mult de 1 an? Sau in general este obligatoriu sa ai viza daca stai in chirie. (vezi toată discuția)
Obligatie sau nu proprietar? LC-M LC-M Buna ziua Va rog sa imi spuneti daca sunt OBLIGAT in calitate de proprietar sa ii fac carte de identitate chiriasului, si daca chiriasul poate obtine carte ... (vezi toată discuția)
Formalitati stabilire resedinta danac71 danac71 Buna ziua, 1) Daca doresc ca o persoana sa isi stabileasca resedinta in casa mea, este absolut necesara incheierea unui contract de comodat sau sunt ... (vezi toată discuția)