locuiesc cu prietena intr-un apartament al sorei mele. eu am imputernicire totala asupra acelui apartament. domiciliul permanent il avem in alta localitate. asociatia de proprietari vrea sa faca sesizare la politie ca locuim ilegal. este vreo lege care stipuleaza obligativitatea unui contract de chirie sau luare in spatiu?
Cazurile in care prietena nu ar fi obligata sa isi faca viza de resedinta iar dvs. nu ati avea obligatia sa anuntati la Evidenta ca locuieste acolo sunt cele pe care le-am subliniat in art. 32 (2) din OUG 97/2005 republicata:
Art. 31
(1) Resedinta se inscrie in actul de identitate la cererea persoanei fizice care locuieste mai mult de 15 zile la adresa la care are locuinta secundara.
[...]
Art. 32
[...]
(2) Se excepteaza de la obligatia prevazuta la alin. (1): a) persoana care locuieste la o alta adresa decat cea de domiciliu, in interesul serviciului sau in scop turistic;
Art. 36
Persoana care gazduieste o alta persoana, in mod neintrerupt, pe o perioada mai mare de 30 de zile, cu exceptia situatiilor prevazute la art. 32 alin. (2) lit. a), are obligatia de a anunta politia sau serviciul public comunitar de evidenta a persoanelor de la locul unde este situat imobilul.
Art. 43
Constituie contraventii si se sanctioneaza dupa cum urmeaza:
[...]
c) nerespectarea dispozitiilor art. 25 si 36, cu amenda de la 75 lei la 150 lei.