avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Venitul minim garantat
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Venitul minim garantat

Aș vrea să expun în câteva rânduri problema mea: tatăl meu locuiește la țară în casa părintească după decesul bunicului meu.Anul trecut a decedat și mama mea,iar tata care are 61 de ani( 30 de ani vechime în muncă) nu are absolut nici un venit(mai muncește „cu ziua” pe la vecini când au aceștia nevoie de ajutor pentru a putea avea bani de pâine). A mers la primărie să solicite acel venit minim garantat( ajutor social),iar primarul i-a cerut cupon de pensie pentru că altfel nu poate să-i dea acest ajutor. Este corect? Ce poate face în acest caz?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:16, 1 Iunie 2013
Este corect ce s-a solicitat de la Primarie.
Printre actele necesare depunerii ajutorului social se numara, dupa caz :
- Acte de identitate ale solicitantului şi ale membrilor familiei (buletin/carte de identitate, certificat de naştere /căsătorie/ deces, hotărâre judecătorească de divorţ, livret familie) - original şi copie;
- Acte de venit (cupon pensie, plasament familial, îndemnizaţie persoana cu handicap, adeverinţă de salariu, declaraţie de la notar cu privire la venituri);
- Adeverinţă Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă LUNAR — persoana aptă de muncă este în căutarea unui loc de muncă şi nu a refuzat nejustificat un loc de muncă/ curs de calificare);
- Adeverinţă privind starea sănătăţii (certificate medicale din care să rezulte încadrarea în categoria peroanelor cu handicap accentuat sau grav sau în gradul I sau II de invaliditate );
- Adeverinţă de elev/student (forma de învăţământ, tipul şi cuantumul bursei);
- Cerere si declaratie privind veniturile (tipizate)
- Adeverinta privind veniturile realizate supuse impozitarii eliberata de Administratia Financiara
- Dosar cu sina
- Adeverinta Registru Agricol ( Primarie )

Detalii mai multe gasiti aici:
[ link extern ]
Mulțumesc pntru răspuns!
Din ce înțeleg de aici s-ar încadra pentru obținerea acestui venit minim, întrucât nu are niciun venit, deși are 30 de ani vechime,dar nu are vârsta necesară pentru a ieși la pensie. În acest caz ce să facă să moară de foame?
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Iunie 2013
Alinne, utilizator
Daca nu are niciun venit atunci poate solicita de la Primarie acordarea unui ajutor social.
In cazul in care i se mai solicita cupon de pensie, atunci sa solicite de la Casa de pensii o adeverinta din care sa reiasa ca nu este beneficiar al niciunei categorii de pensii care se acorda din sistemul public de pensii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru ajutor ContSters346961 ContSters346961 Buna ziua!Am si eu o intrebare la dumneavoastra si sper sa ma ajutatii si pe mine.Eu cu sotul si copilul stam la bunica mea.El lucreaza de putin timpunde este ... (vezi toată discuția)
Venitul minim garantat marinica71 marinica71 CE ACTE DOVEDITOARE IMI TREBUIE PENTRU A BENEFICIA DE VENITUL MINIM GARANTAT?SUNT O PERSOANA SINGURA SI LOCUIESC IN CASA UNEI RUDE CARE MI A FACUT BULETINUL ... (vezi toată discuția)
Ajutor social carmendumitrache carmendumitrache Buna seara, As dori sa stiu daca o femeie de 55 de ani, singura, fara venit, ce nu este apta de munca si fara sa fi avut vreodata carte de munca, ... (vezi toată discuția)