avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cand se judeca lipsa calitatii procesuale pasive ?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cand se judeca lipsa calitatii procesuale pasive ?

Am fost implicat intr-un proces civil in calitate de parat. Am demonstrat in instanta lipsa calitatii procesuale pasive, indicand numele adevaratului proprietar al apartamentului cu restante la intretinere.

In Incheierea redactata de catre instanta se arata ca asociatia intelege sa se judece in contradictoriu cu adevaratul proprietar care e citat ca si parat. Nu se precizeaza insa daca eu am fost exclus din proces.
La sfarsitul Incheierii este citat ca si parat doar proprietarul de drept.

Intrebare

Mai trebuie sa ma prezint la proces la urmatoarea infatisare?
Sau trebuie sa astept sa fiu citat la solicitarea proprietarului de a fi chemat in garantie?


Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 10:31, 30 Mai 2013
Lipsa calitatii procesuale pasive este o exceptie care primeaza, se invoca de partea interesata la primul termen de judecata si tot atunci se si judeca, inainte de trecerea pe fond a dezbaterilor.

Dar, sunt situatii cand, daca pentru lamurirea instantei sunt necesare administrare de probe, aceasta exceptie se poate uni cu fondul cauzei si sa se judece impreuna.
In mod normal ar fi trebuit ca instanta sa se fi pronuntat prin incheiere asupra exceptiei calitatii procesuale pasive si sa fi dispus scoaterea dvs din cauza si introducerea noului parat.

Este posibil de asemenea sa fi introdus noul parat, sa il citeze, sa astepte pozitia acestuia, si abia apoi sa se pronunte asupra calitatii dvs.Trebuie studiat dosarul pt detalii mai precise.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actionat in instanta din eroarea reclamantei danalex1971 danalex1971 Am fost citat ca parat intr-un proces civil. Am demonstrat lipsa calitatii procesuale pasive, s-a admis aceasta de catre instanta , [b]dar actiunea deschisa ... (vezi toată discuția)
Prima zi de infatisare in contestatie la executare kimbao kimbao Salutare Daca prima zi de infatisare e ziua cand partile sunt legal citate si pot pune concluzii...sa inteleg ca se refera la concluzii pe fond sau la orice ... (vezi toată discuția)
Lipsa calitatii procesuale pasive Artigas Artigas Va salut, Intr-un dosar care s-a judecat pe fond,instanta a admis exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a uneia dintre parti care avea in dosar ... (vezi toată discuția)